PARSAKAALITÄYTTEINEN JAUHELIHAMUREKE
Parsakaalitäytteinen jauhelihamureke.

PARSAKAALITÄYTTEINEN JAUHELIHAMUREKE

5 annosta

Mureke on meille ollu aina helppo arkiruoka. Niin varmasti monelle muullekkin, siihen on helppo sitten tehdä lisukkeet riippuen jokaisen ruokavaliosta ja siitä mitä milloinkin haluaa.
Mureke on helppo tehdä silikoniseen leipävuokaan, jolloin se on helppo puhdistaa ja aina tulee nätin mallinen mureke.
Mureke on siitä kiva myös että onnistuu ilman täytettä tai millä täytteellä vaan! Ja kestää kasassa kyllä ilman tuota pekonia, joten sen voi halutessaan jättää pois. Murekehan niinku lihapullatkaan ei kaipaa mitään jauhoja ym sidosaineita, vaan onnistuu jopa ilman munia pelkkien mausteiden kera. Miehen kotona on murekkeen täytteeksi laitettu luumuja ja meillä taas kotona laitettiin hernemaissipaprikoita. Mie tykkään parsakaalista tosi paljon, sitä laitoin täytteeksi tällä kerralla. En käyttänyt parsakaalien varsiosaa kun se on niin kovaa, mutta sitä ei kuitenkaan kannata heittää pois! Tällä kertaa pilkoin varret ja paistoin voissa pannulla lisukkeeksi murekkeen kanssa. Lisäksi syötiin kurkkua ja pippurijuustokastiketta.


RAAKA-AINEET:
Parsakaalia 300 g
Naudan 17 % jauhelihaa 400 g
Munia 2 kpl
Pekonia 1 pkt ( 170g )
Mausteita: suolaa, herbamarea, paprikajauhetta, pippuriseosta ja grillimaustetta.

VALMISTUSOHJE:

  • Pilko parsakaalit ja höyrytä niitä hieman.
  • Mausta jauheliha ja lisää munat. Sekoita.
  • Vuoraa pekonisiivuilla leipävuoka, laita siihen jauhelihataikinaa ohuelti (2/3 taikinasta) niin että pohja peittyy ja sivuille tulee myös.
  • Mausta hieman pehmenneitä parsakaalin paloja suolalla ja laita lisäksi oliiviöljy, sekoita ja kippaa leipävuokaan.
  • Painele tiiviisti ja laita loppu jauheliha päälle.
  • Käännä pekonisiivut päälle ja paista 175 asteessa 45min-1h. Silloin on valmista ja kypsää sisältä, kun pekoni on saanut riittävästi väriä pinnalta.
  • Anna hetki vetäytyä paiston jälkeen, kippaa leipävuoka ja leikkaa sitten mureke siivuiksi.
  • Syö esimerkiksi vihreän salaatin ja kukkakaalimuusin kera.
    Kukkakaalimuusin ohjeen löydät täältä.

Makrot koko murekkeeseen:
Hiilarit: 8, 5 g
Rasvat: 153,5 g

Protskut: 133g
Kalorit: 1985 kcal



Makrot per annos:
Hiilarit: 1,7 g
Rasvat: 30,7 g
Protskut: 26,5 g
Kalorit: 397 kcal

Ohje on lisätty myös sulomaan nimellä Parsakaalitäytteinen jauhelihamureke, paulanketoblogi.

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

This Post Has 4 Comments

  1. Hei olen tosi onnellinen kun öysin ohjeesi. Olen vasta alkamassa ja tarvtsen paljon ohjeita. Jos sinulla vielä on muita niin olisin kiitollinen jos jakaisit minulle. Hyvää kesän jatkoa sinulle.

  2. hei! joko siulla on miun keto reseptit kirja? siellä olis 75 reseptiä 🙂

  3. Hei. Kiitos vastauksesta mistä sinun kirjan saisi. Oikein hyvää syksyn alkua sinulle. Kristina

    1. joo miun kautta saa kirjaa 🙂
      kiitos, samoin sinne hyvää syksyä!

Close Menu