PEHMEÄ VUOKALEIPÄ

PEHMEÄ VUOKALEIPÄ

20 siivua.

RAAKA-AINEET:

Munia 6 kpl

Kermaa 1 dl

Ranskankermaa 150 g

Suolaa

Voita 100 g

Pofiber 2,5 dl

Psylliumia 2 rkl

Leivinjauhetta 2 tl

VALMISTUSOHJE:

– Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä.

– Lisää joukkoon kerma sekä ranskankerma. Sekoita.

– Lisää munat ja sekoita kunnolla. Käsin vatkaaminen kuitenkin riittää.

– Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon.

– Sekoita. Anna taikinan levätä hetki. ( vartti).

– Paista 150 asteessa keirtoilmalla noin tunti. 

Tarkkaile kuitenkin pintaa ettei tummu liikaa.

Tavallisella paistaessa voi vaatia hieman pidemmän paistoajan tai voit paistaa kovemmalla lämmöllä.

– Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen kuin kumoat ja leikkaat sen.

– tarjoile esimerkiksi kasvissosekeiton kera tai tee vaikka ketoilijan köyhiä ritareita.

Makrot koko leipään:

Hiilarit: 18,2 g

Rasvat: 190  g

Protskut: 50 g

Kalorit: 1970 kcal

Makrot per  pala:

Hiilarit: 0,9 g

Rasvat: 9,5 g

Protskut: 2,5 g

Kalorit: 98,5 kcal

Löydät ohjeen sulamosta nimellä Pehmeä vuokaleipä, Paulanketoblogi.

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Vastaa

Close Menu