PEHMEÄ VUOKALEIPÄ

PEHMEÄ VUOKALEIPÄ

20 siivua.

RAAKA-AINEET:

Munia 6 kpl

Kermaa 1 dl

Ranskankermaa 150 g

Suolaa

Voita 100 g

Pofiber 2,5 dl

Psylliumia 2 rkl

Leivinjauhetta 2 tl

VALMISTUSOHJE:

– Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä.

– Lisää joukkoon kerma sekä ranskankerma. Sekoita.

– Lisää munat ja sekoita kunnolla. Käsin vatkaaminen kuitenkin riittää.

– Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon.

– Sekoita. Anna taikinan levätä hetki. ( vartti).

– Paista 150 asteessa keirtoilmalla noin tunti. 

Tarkkaile kuitenkin pintaa ettei tummu liikaa.

Tavallisella paistaessa voi vaatia hieman pidemmän paistoajan tai voit paistaa kovemmalla lämmöllä.

– Anna leivän jäähtyä kunnolla ennen kuin kumoat ja leikkaat sen.

– tarjoile esimerkiksi kasvissosekeiton kera tai tee vaikka ketoilijan köyhiä ritareita.

Makrot koko leipään:

Hiilarit: 20 g

Rasvat: 190  g

Protskut: 50 g

Kalorit: 2030 kcal

Makrot per  pala:

Hiilarit: 1 g

Rasvat: 9,5 g

Protskut: 2,5 g

Kalorit: 101,5 kcal

Löydät ohjeen sulamosta nimellä Pehmeä vuokaleipä, Paulanketoblogi.

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Katariina

    Hei, ihanaa, että löysin sinun ketoreseptit. Tämäkin vuokaleivän ohje vaikuttaa hyvältä. Mietin voisiko tähän taikinaan lisätä esim. auringonkukan siemeniä (tms?) vai kärsiiköhän rakenne?

    1. Paula Rask

      Hei! kiva kun löysit tänne! voit lisätä siemeniä jos haluat purutuntumaa, rakenne toki muuttuu hieman erilaiseksi mutta hyvää tulee silti!

Vastaa