RUISLEIVÄNKORVIKE

RUISLEIVÄNKORVIKE

25 PALAA.

Tästä leivästä saat jopa 30 siivua. Leipä säilyy useita päiviä jääkaapissa mutta suosittelen jäähdyttyä viipaloimaan ja pakastamaan. Sieltä kätevä ottaa vaikka leivänpaahtimeen tai lämppäreitä varten.

RAAKA-AINEET:

Munia 6 kpl

Oliiviöljyä  1 dl

Mantelijauhetta 3 dl

Pellavansiemenrouhetta 3 dl

suolaa 1 tl

VALMISTUSOHJE:

– Riko munat, vatkaa ne käsivispilällä.

– Lisää öljy ja suola. Sekoita.

– Lisää mantelijauhe ja pellavansiemenrouhe ja sekoita viellä lusikalla kunnolla.

-Lusikoi taikina leipävuokaan. Silikoninen vuoka on paras koska siihen ei tartu kiinni mutta jos käytät jotain muuta niin laita leivinpaperi.

– Paista kiertoilmalla 150 asteessa n. 1,5h. Tavallisella voit laittaa 175 astetta, n 1 h on ollut meilllä sopiva aika. Tarkkaile kuitenkin ettei pinta tummu liikaa, sillä jokainen uuni paistaa eritavalla.

*Vinkki! Voit korvata mantelijauhon pofiberillä, sitä riittää mantelijauhon määrästä puolet.

MAKROT KOKO LEIPÄÄN:

hiilarit: 11 g

rasvat: 221 g

protskut: 96 g

kalorit: 2480 kcal

MAKROT PER PALA:

hiilarit: 0,45 g

rasvat: 8,8 g

protskut: 3,85 g

kalorit: 99 kcal

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Vastaa