2 KAPPALETTA

Halutessasi voit tehdä näistä myös 4-6 sämpylää patonkien sijaan.

RAAKA-AINEET:

Mantelijauhoa 2 dl

Pofiberiä 0,5 dl

Psylliumia 4 rkl

Kananmunanvalkuaisia 3 kpl

Omenaviinietikkaa 2 tl

Leivinjauhetta 2 tl

Vettä 2 dl

Suolaa 0,5 tl

Seesaminsiemeniä 1 tl

VALMISTUSOHJE:

– Mittaa kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.

– Kiehauta vesi ja lisää se joukkoon, sekoita.

– Riko munat ja erottele keltuiset valkuaisista. Käytä vain valkuaiset ja lisää ne.

– Lisää etikka ja sekoita

– Vatkaa muutaman minuutin ajan. Käsin vatkaaminen riittää, mutta halutessasi viellä kuohkeampia käytä konetta. Taikinan kuuluu olla liisterimäistä ja muovailuvahan tyylistä.

– Muotoile taikinasta pellille kaksi patonkia.

– Paista kiertoilmalla 150 asteesssa noin tunti tai kunnes on saanut riittävästi väriä pintaan. Tavllisella voit paistaa suuremmalla lämmöllä.  Näitä täytyy paistaa riittävän kauan jotta kypsyy sisältäkin kunnolla.

– Anna rauhassa jäähtyä

– Halkaise ja täytä mieleisillä täytteillä.

Makrot koko taikinaan:

hiilarit: 13,6 g

rasvat: 50 g

protskut: 34,6 g

kalorit: 660 kcal

Makrot per patonki:

hiilarit. 6,8 g

rasvat: 25 g

protskut: 17.3 g

kalorit: 33o kcal

2 Kommenttia

  1. Voiko kaikki jauhot korvata pofiberilla? Onko omenaviinietikka just se must, vai käykö ihan tavallinen?

    1. voit korvata mantelijauhon pofiberillä, puolita määrä. Uskon että muillakin etikoilla onnistuu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *