4 KAPPALETTA

RAAKA-AINEET:

Munia 1 kpl

Mascarponea 125 g

Suolaa ripaus

Psylliumia 1 rkl

Mantelijauhoa 1 dl

Leivinjauhetta 1 tl

VALMISTUSOHJE:

– Riko muna ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa käsivispilällä kunnolla.

– Sekoita eri kipossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita kunnolla.

– Kostuta kädet ja pyöritä takinasta neljä palloa. 

– Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

– Anna jäähtyä ja halkaise ja syö leikkeleiden kera.

Makrot koko satsiin:

hiilarit: 7,6 g

rasvat: 79,2 g

protskut: 21,6 g

kalorit: 832 kcal

Makrot per sämpylä:

hiilarit: 1,9 g

rasvat: 19,8 g

protskut: 5,4 g

kalorit: 208 kcal

Ohjeen löydät sulamosta nimellä Superpehmeät sämpylät, paulanketoblogi.

8 Kommenttia

  1. Hei,

    säilyykö sämpylät miten huoneenlämmössä? Voiko pakastaa, jos tekee enemmän kerralla? =)

    1. Itse teen niin että säilytän huoneenlämmössä vaan seuraavaan päivään maksimissaan ja sitten siirrän jääkaappiin, mutta näiden kohdalla ku niin helppoja ni teen vaan ton satsin yleensä joka ehtii mennä viimeistään seuraavana päivänä.Mutta näitä voi hyvin pakastaa!

  2. Entä jos ei kotoa löydy psylliumia? Onko välttämätön? Epäonnistuuko ilman? Voiko korvata jollain?

    1. Näiden sämpylöiden kohdalla psyllium on aika tärkeä, mutta voit kokeilla niin että laitat tilalle pofiberiä, mutta sitä saattaa vaatia reilusti enemmän.

  3. Hei! Mielettömän hyviä, kiitos reseptistä! Olen tehnyt muutaman kerran, mutta aina tulee lettuja… Sämpylät kohoavat uunissa hetkeksi, mutta lässähtävät kokoon nopeasti. Käytätkö jotain tiettyjä jauhomerkkejä?

    1. hei! tarkoitatko superpehmeitä sämpylöitä? niillä tapana olla sellaiset että välillä lätsähtää ja välillä ei 😀 muiden kanssa ei ole niin haasteellista ollut. ei ole tiettyä merkkiä käytössä vaan vaihtelen. uudessa kirjassa resepteihin olen maininnu merkit mitä käytän mutta näissä vanhemmissa resepteissä sitä ei ole.

  4. Olen tehnyt näitä kaksi kertaa. Kummallakin kerralla on käynyt niin että sämpylä kohoaa uunissa hyvin, mutta heti kun alkaa saamaan väriä, lässähtää aivan littanaksi ja jää sitten sisältä raa’aksi. Ohjeen mukaan olen tehnyt mutta mitä kannattaisi muuttaa? Suuremmalla lämmöllä vähemmän aikaa?

    1. Näihin on muutamia niksejä mitä olen huomannut että saattaa vaikuttaa tai sitten ei 😀
      -huoneenlämpöiset ainekset
      -luomumunat
      -antaa aineksien turvota
      -ei saa avata luukkua
      -finax merkin psyllium toimii parhaiten
      -myös sähkövatkaimella vatkaamista voi kokeilla.
      toivottavasti näistä apua 🙂

Vastaa käyttäjälle Päivi Kinnunen Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *