20 palaa.
Tämä leipä sopii loistavasti lämpimiin voileipiin ja voilepäkakkuun!
Raaka-aineet:
Munia 6
Leivinjauhetta 4 tl
Psylliumia 2 rkl
Pofiberiä 1 dl
Mantelijauhetta 2,5 dl
Suolaa 0,5 tl
Juustoraastetta 250 g
Turkkilaista jugurttia 4 rkl
Valmsitusohje:
– Riko munat ja vatkaa ne käsivispilällä.
– Lisää jugurtti ja vatkaa lisää kunnes on tasaista.
– Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet sekaisin ja lisää ne muna-jugurttiseokseen.
– Sekoita viimeiseksi joukkoon juustoraaste ja sekoita.
– Lusikoi taikina silikoniseen leipävuokaan ja paista kiertoilmalla 175 asteessa puoli tuntia ja sen jälkeen 125 asteessa viellä 15 minuuttia.
Tavallisella voi paistaa hieman lämpimämmällä tai pidentää paistoaikaa.
– Anna leivän jäähtyä kunnolla ja kumoa leipä vasta sitten ja leikkaa leipä paloiksi.
Voit siivuttaa leivän jäähtyneenä ja pakastaa, sieltä kätevä ottaa sulamaan!
Makrot koko leipään:
hiilarit: 20 g
rasvat: 158 g
protskut: 145,5 g
kalorit: 2093 kcal
Makrot per pala:
hiilarit: 1 g
rasvat: 7,9 g
protskut: 7,25 g
kalorit: 105 kcal