Lisuke 8:lle.

Jouluna perinteisesti syödään erilaisia laatikoita kinkun, lohen ja erilaisten salaattien lisäksi. Meillä on monenlaista yleensä tarjolla, mutta oma lemppari on porkkanalaatikko aina ollut. Toki siitä ei haittaa ole vaikka normaalia versiota vähän söisi, mutta tahtoo olla kun ne sisältää riisiä, niin se turvottaa, joten kiva keksiä sillekki vaihtoehto joka on ketogeeninen.

Kokeilin pelkällä porkkanalla, toimii sekin, mutta tästä myskikurpitsan kanssa tehdystä tuli kyllä ehdottomasti parempaa! Ja jos meidän kaks veelle kelpasi niin varmasti muillekkin! ?
Normaaleihin laatikoihin on viellä makeutusta lisätty, mutta niin makkeeta on porkkana ja myskikurpitsa ommaan suuhun, että en makeutta halunnut lisätä.
Myskikurpitsan vois myös höyryttää tai keittää jos haluaa valmista nopeammin mutta tulee parempaa kun malttaa paahtaa.
Tykkään haudutella pitkään noita laatikoita uunissa, niin että on keskeltä sellaista aivan pehmeää, sileää, suussasulavaa ja sitten päältä rapeaa.
Kovin vähähiilarista ei tälläisestä versiosta saa, mutta niin vähän sitä tulee syötyä ja ihan lisukkeena vaan että tuskin pilaa kenenkään ruokavaliota ?
Muutenkin olen sitä mieltä kun joulu on vaan kerran vuodessa, niin pitää niistä harvinaisista herkuista myös voida nauttia hyvällä omallatunnolla, mutta överiksi ei tarvitse silti pistää vaan voi tehdä fiksuja valintoja ?

Tein siis kaksi tälläistä satsia, kun laitoin vain puolikkaan kurpitsan per loota. Tämän voi pakastaa ennen paistamista, mutta itse paistoin, niin helpottaa jouluna sitten kun vaan lämmittää ne laatikot. Täytyykin muistaa ostaa niitä foliovuokia niin on kätevämpää kun ei tarvitse siirtää pakastusrasioihin.
Miulla on mielessä parit muutkin laatikot ketogeenisena versiona, niin pistän niistä myöhemmin uutta julkaisua kunhan ehditään taas tuon pikkuapurin kanssa kokkailla ?
Sen verran oli noppee liikkeissään tuo pikkukokki että piti toimia nopsaa ja siinä ei valokuvia paljon ehtiny napsia.

RAAKA-AINEET:
Porkkanoita 600 g
Munia 1kpl
Myskikurppitsaa 400 g
Voita 50g
Pofiberiä 2 rkl
Kermaa 1 dl
Kaneli ripaus
Lisäksi mausteita: pippuriseosta, suolaa, maun mukaan muuta esim yrttejä.
Oliiviöljyä 2 rkl

VALMISTUSOHJE:

  • Kuori ja paloittele porkkanat, höyrytä ne ihan pehmeiksi.
  • Puolita myskikurpitsa,poista siemenet ja laita kurpitsat pellille. Laita päälle öljyt ja muut mausteet paitsi kaneli.
  • Paahda niitä uunissa 150 asteessa reilu tunti tai kunnes ovat pehmeitä.
  • Anna kurpitsoiden jäähtyä ja kaiva sitten toisesta puolikkaasta kurpitsat lusikalla.
  • Pistä kurpitsat ja porkkanat muusiksi esim sauvasekoittimella.
  • Sekoita muna kermaan ja lisää ripaus kanelia. Lisää ne muusiin ja sekoita viellä kunnolla.
  • Ripottele päälle pofiberit sekä höylää juustohöylällä voista lastuja laatikon pinnalle
  • Paista ensin 200 asteessa sen verran että tulee väriä hieman pintaan, noin puoli tunia. Laita sen jälkeen folio ja paista 125 asteessa tunnin verran.
  • Syö esimerkiksi karjalanpaistin ja salaatin lisukkeena.

MAKROT KOKO LAATIKKOON:
hiilarit: 86,7 g
rasvat: 110,5 g
protskut: 18,8 g
kalorit: 1407 kcal

MAKROT PER ANNOS:
hiilarit: 10,8 g
rasvat: 13,8 g
protskut: 2,3 g

kalorit: 175,9 kcal

Ohje löytyy sulamosta nimellä Porkkana-myskikurpitsalaatikko, paulanketoblogi.

2 Kommenttia

  1. Kiitos ohjeesta. Montakohan päivää pysyy hyvänä jääkaapissa?

    1. oon säilyttäny vaan muutaman pv ja sen ajan ainakin pysynyt hyvänä, uskoisin säilyvän kyllä vielä pidempään, mutta oon pakastanu jos tiedän että ei kolmen päivän sisällä ehditä syödä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *