20-30 pientä leivosta

Etkö osaa päättää että Runebergin torttuja vai laskiaispullia?

Näissä leivoksissa maistuu runebergin herkut, mutta niissä on jo aavistus laskiaisen makua kerman muodossa.

Valmista ensin Runebergin herkkujen taikina.

Sen löydät täältä:https://www.paulanketo.fi/makeat/runebergin-herkut-paulan-tapaan/

Lisäksi tarvitset:

Sokeriton herkutella ½ prk

Mascarpone 1 prk

Kermaa 2 dl

Makeutus  1 rkl ( stevia sweet crystal)

Vaniljajauhe 0,5 tl

koristeluun vadelmia

Valmistusohje:

  • Valmista Runebergin herkuista taikina.
  • Levitä pellille taikina ja paista 175 asteessa n.10-15 minuuttia uunista riippuen kunnes ovat saaneet sopivasti pintaan väriä.
  • Anna levyn jäähtyä ja leikkaa sitten palasiksi. Leikkaa sen kokoisiksi ruuduiksi kun haluat.
  • Valmista sitten päälle vaahto:

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja sekoita. Mausta makeutusaineella ja vaniljalla.

  • Laita ruudun päälle 1 tl sokeritonta herkutellaa / pala.
  • Laita toinen ruutu päälle ja siihen kerma-mascarpone vaahto.
  • Koristele leivokset vadelmilla. Halutessasi ripottele päälle raakalakritsijauhetta tai vaikka kookoshiutaleita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *