HELPPO MUSTIKKAPIIRAKKA

HELPPO MUSTIKKAPIIRAKKA

5 pientä vuokaa

Käytin soodaa koska leivinjauhe oli loppu 😀 Hyvin onnistu!

Tästä voit tehdä myös yhden ison vuuallisen mustikkapiirakkaa.

Parhaiten tähän mielestäni sopii stevia sweet crystal makeutukseksi kun sen jauhaa ensin tomuksi.

superhyvää lämpimänä kylmän jäätelön kanssa!

Raaka-aineet pohjaan:

Voita 80 g

Mantelijauhoa 2 dl

kookosjauhoa 1 dl

makeutusta 0,5 dl

muna 1 kpl

soodaa 1 tl

Raaka-aineet täytteeseen:

pakastimesta mustikoita 2,5 dl

mantelijauhoa 0,5 dl

makeutusta 0,5 dl

ranskankermaa 2 dl

muna 1 kpl

Valmistusohje:

tee ensin pohja:

-sulata voi, lisää makeutus ja muna.

-vatkaa käsivispilällä kunnolla sekaisin.

– sekoita eri kipossa pohjaan tulevat jauhot keskenään.

sekoita seokset yhteen.

  • lusikoi taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm)
  • -paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.10 minsaa tai kunnes on pohja saanut hieman väriä.
  • tee sillä välin valmiiksi täyte:
  • sekoita sulaneisiin mustikoihin mantelijauhoa.
  • sekoita ranskankerma, makeutus ja muna keskenään käsivispilällä sekoittaen.
  • -ota esipaistettu pohja uunista kun näyttää hyvältä, lisää päälle mustikat.
  • -kippaa ranskankerma-seos päälle.
  • -paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n.30min tai kunnes näyttää saaneen sopivasti väriä.
  • Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Makrot koko satsiin:                            per annos:

Hiilarit: 38,5 g                                  7,7 g

rasvat: 202 g                                  40,5 g

protskut: 58,5 g                                11,7 g

Kalorit: 264 kcal                                452,8 kcal  

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Vastaa