14 Annosta.

Raaka-aineet:

Pohjaan:

voita 100g

Mantelijauhoa 4 dl

Makeutusta ½ dl (stevia sweet crystal)

munia 1 kpl

Täytteeseen:

Hilloa n.1 dl ( raparperihillo, siihen ohje erikseen) https://paulanketo.fi/lisukkeet/raparperihillo/

munia 3 kpl

Maustamatonta tuorejuustoa 300g (philadelphia)

Mascarponea 250g

Ranskankermaa 250g

Vaniljauutetta 1 rkl

makeutusainetta ½ dl ( stevia sweet crystal)

Valmistusohje:

– laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi valmiiksi.Käytin tässä 25 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa.

– tee sitten pohja:

– vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja makeutus kuohkeaksi, lisää muna ja vatkaa kuohkeaksi, lisää mantelijauhot ja vatkaa sekaisin.

– Lusikoi taikina irtopohjavuualle ja levitä lusikalla koko pohjalle tasaisesti.

– Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

– laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

– mittaa kulhoon kaikki täytteen ainekset paitsi hillo.

– vatkaa ne sähkövatkaimella sekaisin.

– kippaa täyte pohjan päälle laita sitten hillo päälle ja sekoita hieman lusikalla jotta sitä menee eri puolille.

– Paista 150 asteessa n.1h15min uunin alatasolla. Jos näyttää että tummuu liikaa, laita folio päälle. Kun otat kakun uunista, se on kunnolla ruskea päältä ja sellainen tutiseva keskeltä.

– Heti uunista tultua irrottelin irtopohjavuuan reunoja jotta kakku ei jämähdä kiinni, mutta laitoin takaisin kiinni. Anna kakun rauhassa jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin.

– seuraavana päivänä kakku on valmis koristeltavaksi ja tarjoiltavaksi. parasta jääkaappikylmänä ja vielä parempaa kaksi päivää kakun valmistuksen jälkeen eli voit tehdä kakun hyvissä ajoin valmiiksi.

Laitoin kakun päälle koristeeksi marjoja, niitä ei ole makroihin laskettu mukaan.

makrot koko kakkuun:                          per pala: (14 palaa)

Hillarit: 53,65 g                                 3,8 g

rasvat: 447 g                                   31,9 g

Protskut: 112,8 g                               8 g

kalorit: 4712 kcal                               336 kcal

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *