KESÄN ENSIMMÄINEN RAPARPERIPIIRAKKA

KESÄN ENSIMMÄINEN RAPARPERIPIIRAKKA

16 palaa

Kesän eka raparperipiirakka maistuu aina parhaalta! Tässä piirakassa on noin 2 g hh per pala joten vaikka raparperi ei hiilareiden puolesta paras ole niin varmasti kaikille palanen silloin tällöin mahtuu mainiosti mukaan ruokavalioon 😊Tästä tulee ohut kun tekee pellillisen eli jos haaveilet paksusta, niin tee suosiolla isompi taikina ja paista pidempään.Jos haluat vaniljakastikkeen tehdä piirakalle kaveriksi niin yhden ohjeen siihen löydät brita kakun ohjeesta. Se löytyy täältä: https://www.paulanketo.fi/makeat/keto-britakakku/

Raaka-aineet:

Munia 2 kpl

Voita 100 g

Kermaa 2 dl

Mantelijauhoa 4 dl

Aitoa vaniljaa 0,5 tl

Leivinjauhetta 2 tl

Kanelia 1 tl

Makeutusta 3/4 dl ( stevia sweet crystal)

Raparperiä 2 dl

Valmistusohje:

– Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

– Riko munat ja vatkaa ne käsivispilällä.

– Sulata voi. Lisää munien joukkoon, Sekoita.

– Lisää kerma, sekoita.

– Mittaa kuivat aineet ja lisää ne joukkoon. Sekoita.

– Pilko joukkoon viimeiseksi raparperit. Samaan taikinan kanssa.

– Sekoita hyvin ja kippaa uunipellille. Levitä lusikalla, riittää juuri ja juuri pellilliseen, kohoaa hieman.

– Paista 175 asteessa n.30 min tai kunnes näyttää pinnasta sopivan ruskealta.

– Tarjoa esim. itse tehdyn vaniljakastikkeen kera <3

Makrot koko piirakkaan:

hiilarit: 33,5 g

rasvat: 243 g

protskut: 56 g

kalorit: 2535 kcal

Makrot per pala:

hiilarit: 2,1 g

rasvat: 15,2 g

Protskut: 3,5 g

kalorit: 158,5 kcal

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.
Close Menu