KETO BRITAKAKKU

KETO BRITAKAKKU

8 palaa.

Tarvitset pohjataikinaan:

Voita 100 g

Keltuaisia 3 kpl

Mantelijauhoa 1 dl

Leivinjauhetta 2 tl

Makeutusainetta 3/4 dl

Kermaa 0,5 dl

Tarvitset marenkiin:

Valkuaisia 3 kpl

Vaniljajauhetta 0,5 tl

Makeutusainetta 1 dl

Tarvitset vaniljakastikkeeseen:

Keltuaisia 3 kpl

Karppisokeria 0,5 dl

Kermaa 1 dl

Aitoa vaniljaa 0,5 tl

Voita 100 g

Lisäksi tarvitset täytteeseen ja koristeluun:

Mansikoita 140 g

Mustikoita 70 g

Kermaa 4 dl

Mascarponea 125 g

Makeutusta maun mukaan

Sitruunamelissaa ja minttua koristeeksi

VALMISTUSOHJE:

– Tee ensin pohja:

– Vaahdota voi ja makeutusjauhe sähkövatkaimella.

– Riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin. 

– Lisää keltuaiset voi-sokeri vaahtoon ja säästä valkuaiset.

– Sekoita mantelijauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sekä kerma pikkuhiljaa aiemman joukkoon.

– Voitele leivinpaperi sulatetulla voilla ja levitä taikina siihen hieman pitkulaisen malliseksi. Ihan lusikalla voi levittää.

– Esipaista pohjaa 150 asteessa kiertoilmalla 10-15min. Tavallisella voit paistaa 175 asteessa. On valmis kun reunoista hieman ruskistuu.

– Tee sillä välin marenkitaikina:

– Sekoita kaikki ainekset ja vatkaa niitä sähkövatkaimella niin kauan että on jäykkää ja ei valu vaikka käännät kulhon väärinpäin.

– Levitä marenkitaikina esipaistetun kakkupohjan päälle ja laita takaisin uuniin.

– Paista reilu vartti. Pitää tulla sellaiseksi haalean ruskeaksi.

– Anna jäähtyä ja leikkaa vasta sitten.

itse leikkasin neljään palaan koska halusin korkean kakun.

– Tee sitten vaniljakastike:

-Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri, kerma ja vanilja. sekoita kunnes sulaneet.

– Sitten kun kastike sakenee, lisää voi.

– Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin niin siitä tulee paksua ja sopii paremmin kakun täytteeksi.

– Vatkaa kerma ja lisää lopussa mascarpone sekä makeutus jos laitat. 

– Leikkaa pohja osiin ja laita kahteen väliin vaniljakastiketäyte ja yhteen mascarpone-kermavaahtoa reilu kerros.

– Laita päälle loput kermavaahdot sekä mustikat ja mansikat.

– Koristele kakku viellä sitruunamelissalla ja mintulla.

– Paras täyttää ja koristella kakku vasta hieman ennen tarjoilua niin säilyy mahdollisimman kauniina eikä kermavaahto ehdi sulaa.

Makrot koko kakkuun:

hiilarit: 46,5 g

rasvat: 398 g

protskut: 45 g

kalorit: 3876 kcal


Makrot per pala:

hiilarit: 5,8 g

rasvat: 49 g

protskut: 5,6 g

kalorit: 484 kcal

Löydät ohjeen myös sulamosta nimellä: Keto britakakku, Paulanketoblogi.

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

This Post Has One Comment

  1. Ihania ohjeita sinulla❤️

Close Menu