KETO BRITAKAKKU

KETO BRITAKAKKU

8 palaa.

Tarvitset pohjataikinaan:

Voita 100 g

Keltuaisia 3 kpl

Mantelijauhoa 1 dl

Leivinjauhetta 2 tl

Makeutusainetta 3/4 dl

Kermaa 0,5 dl

Tarvitset marenkiin:

Valkuaisia 3 kpl

Vaniljajauhetta 0,5 tl

Makeutusainetta 1 dl

Tarvitset vaniljakastikkeeseen:

Keltuaisia 3 kpl

Karppisokeria 0,5 dl

Kermaa 1 dl

Aitoa vaniljaa 0,5 tl

Voita 100 g

Lisäksi tarvitset täytteeseen ja koristeluun:

Mansikoita 140 g

Mustikoita 70 g

Kermaa 4 dl

Mascarponea 125 g

Makeutusta maun mukaan

Sitruunamelissaa ja minttua koristeeksi

VALMISTUSOHJE:

– Tee ensin pohja:

– Vaahdota voi ja makeutusjauhe sähkövatkaimella.

– Riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin. 

– Lisää keltuaiset voi-sokeri vaahtoon ja säästä valkuaiset.

– Sekoita mantelijauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sekä kerma pikkuhiljaa aiemman joukkoon.

– Voitele leivinpaperi sulatetulla voilla ja levitä taikina siihen hieman pitkulaisen malliseksi. Ihan lusikalla voi levittää.

– Esipaista pohjaa 150 asteessa kiertoilmalla 10-15min. Tavallisella voit paistaa 175 asteessa. On valmis kun reunoista hieman ruskistuu.

– Tee sillä välin marenkitaikina:

– Sekoita kaikki ainekset ja vatkaa niitä sähkövatkaimella niin kauan että on jäykkää ja ei valu vaikka käännät kulhon väärinpäin.

– Levitä marenkitaikina esipaistetun kakkupohjan päälle ja laita takaisin uuniin.

– Paista reilu vartti. Pitää tulla sellaiseksi haalean ruskeaksi.

– Anna jäähtyä ja leikkaa vasta sitten.

itse leikkasin neljään palaan koska halusin korkean kakun.

– Tee sitten vaniljakastike:

-Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri, kerma ja vanilja. sekoita kunnes sulaneet.

– Sitten kun kastike sakenee, lisää voi.

– Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin niin siitä tulee paksua ja sopii paremmin kakun täytteeksi.

– Vatkaa kerma ja lisää lopussa mascarpone sekä makeutus jos laitat. 

– Leikkaa pohja osiin ja laita kahteen väliin vaniljakastiketäyte ja yhteen mascarpone-kermavaahtoa reilu kerros.

– Laita päälle loput kermavaahdot sekä mustikat ja mansikat.

– Koristele kakku viellä sitruunamelissalla ja mintulla.

– Paras täyttää ja koristella kakku vasta hieman ennen tarjoilua niin säilyy mahdollisimman kauniina eikä kermavaahto ehdi sulaa.

Makrot koko kakkuun:

hiilarit: 46,5 g

rasvat: 398 g

protskut: 45 g

kalorit: 3876 kcal


Makrot per pala:

hiilarit: 5,8 g

rasvat: 49 g

protskut: 5,6 g

kalorit: 484 kcal

Löydät ohjeen myös sulamosta nimellä: Keto britakakku, Paulanketoblogi.

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

  1. Taru Colley

    Ihania ohjeita sinulla❤️

  2. Mamma

    Mitä terveellistä on siinä et tpi 1 dl ja 3/4 dl makeutusainetta vastaa 1.5kg sokeria!!
    Kakun pystyy tehdä paljon paremman makuiseksi ku vaihtaa makeutusaineen määrämerkiksi teelusikallisen.
    Toi ohjeen määrä makeutusainetta ei ole millään mahdollisella tavalla terveellinen!

    1. Paula Rask

      en kyllä millään tolla makeutusainemäärällä saa yhtä makeaa kun puolellatoistakilolla sokeria 😀 en tiedä mitä makeutusainetta olet ajatellut kun miellät asian noin, mutta per pala tulee kyllä tosi vähän sitä makeutusainetta ja ne sukraloosia ym sisältävät kannattaa toki sinne kauppaan jättää:D

Vastaa