8 palaa.

Tarvitset pohjataikinaan:

Voita 100 g

Keltuaisia 3 kpl

Mantelijauhoa 1 dl

Leivinjauhetta 2 tl

Makeutusainetta 3/4 dl

Kermaa 0,5 dl

Tarvitset marenkiin:

Valkuaisia 3 kpl

Vaniljajauhetta 0,5 tl

Makeutusainetta 1 dl

Tarvitset vaniljakastikkeeseen:

Keltuaisia 3 kpl

Karppisokeria 0,5 dl

Kermaa 1 dl

Aitoa vaniljaa 0,5 tl

Voita 100 g

Lisäksi tarvitset täytteeseen ja koristeluun:

Mansikoita 140 g

Mustikoita 70 g

Kermaa 4 dl

Mascarponea 125 g

Makeutusta maun mukaan

Sitruunamelissaa ja minttua koristeeksi

VALMISTUSOHJE:

– Tee ensin pohja:

– Vaahdota voi ja makeutusjauhe sähkövatkaimella.

– Riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kippoihin. 

– Lisää keltuaiset voi-sokeri vaahtoon ja säästä valkuaiset.

– Sekoita mantelijauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne sekä kerma pikkuhiljaa aiemman joukkoon.

– Voitele leivinpaperi sulatetulla voilla ja levitä taikina siihen hieman pitkulaisen malliseksi. Ihan lusikalla voi levittää.

– Esipaista pohjaa 150 asteessa kiertoilmalla 10-15min. Tavallisella voit paistaa 175 asteessa. On valmis kun reunoista hieman ruskistuu.

– Tee sillä välin marenkitaikina:

– Sekoita kaikki ainekset ja vatkaa niitä sähkövatkaimella niin kauan että on jäykkää ja ei valu vaikka käännät kulhon väärinpäin.

– Levitä marenkitaikina esipaistetun kakkupohjan päälle ja laita takaisin uuniin.

– Paista reilu vartti. Pitää tulla sellaiseksi haalean ruskeaksi.

– Anna jäähtyä ja leikkaa vasta sitten.

itse leikkasin neljään palaan koska halusin korkean kakun.

– Tee sitten vaniljakastike:

-Mittaa kattilaan keltuaiset, sokeri, kerma ja vanilja. sekoita kunnes sulaneet.

– Sitten kun kastike sakenee, lisää voi.

– Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin niin siitä tulee paksua ja sopii paremmin kakun täytteeksi.

– Vatkaa kerma ja lisää lopussa mascarpone sekä makeutus jos laitat. 

– Leikkaa pohja osiin ja laita kahteen väliin vaniljakastiketäyte ja yhteen mascarpone-kermavaahtoa reilu kerros.

– Laita päälle loput kermavaahdot sekä mustikat ja mansikat.

– Koristele kakku viellä sitruunamelissalla ja mintulla.

– Paras täyttää ja koristella kakku vasta hieman ennen tarjoilua niin säilyy mahdollisimman kauniina eikä kermavaahto ehdi sulaa.

Makrot koko kakkuun:

hiilarit: 46,5 g

rasvat: 398 g

protskut: 45 g

kalorit: 3876 kcal


Makrot per pala:

hiilarit: 5,8 g

rasvat: 49 g

protskut: 5,6 g

kalorit: 484 kcal

Löydät ohjeen myös sulamosta nimellä: Keto britakakku, Paulanketoblogi.

7 Kommenttia

  1. Mitä terveellistä on siinä et tpi 1 dl ja 3/4 dl makeutusainetta vastaa 1.5kg sokeria!!
    Kakun pystyy tehdä paljon paremman makuiseksi ku vaihtaa makeutusaineen määrämerkiksi teelusikallisen.
    Toi ohjeen määrä makeutusainetta ei ole millään mahdollisella tavalla terveellinen!

    1. en kyllä millään tolla makeutusainemäärällä saa yhtä makeaa kun puolellatoistakilolla sokeria 😀 en tiedä mitä makeutusainetta olet ajatellut kun miellät asian noin, mutta per pala tulee kyllä tosi vähän sitä makeutusainetta ja ne sukraloosia ym sisältävät kannattaa toki sinne kauppaan jättää:D

  2. Toivoisin kovasti että kirjoittaisit tarkasti ohjeet.. 🙁 minulla meni ainekset hukkaan kun tein Pohjan niin että voin ja karppisokerin vatkasin yms mut en tiennyt että voin pitää olla sulaa,luulin että huoneenlämpöinen käy kun ohjeessa ei lukenut että täytyisi olla voisulaa.. 🙁

    1. ei voin tarvitse olla sulatettua siihen. mutta tietenkään ei jääkaappikylmällä onnistu. Aina huoneenlämpöiset ainekset hyvä olla leivonnassa ja jos voi ei ole pehmeä niin ei sitä pysty vatkata. Onnistuu paremmin kun ei ole ihan sulaa. Pitää koittaa jatkossa tarkentaa!

    1. sillon kun reseptin kehittelin niin karppisokeria käytetty. Nykyisin käytän stevia sweet crystalia, on erytritolin ja stevian sekoitus. karppisokeri on vain erytritolia. Tuo stevia sweet crystal ei oo niin makeaa mutta silti sen makeus riittää samalla määrällä tähän maistuen myös ei ketoileville.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *