10 kpl

RAAKA-AINEET:

Munia 5 kpl

Voita 100 g

Jugurttia 2 dl

Pofiberiä 2 dl

Mantelijauhoa 4 dl

Makeutusta 1,5 dl

Psylliumia 4 rkl

Leivinjauhetta 4 tl

Suolaa ripaus

Kardemummaa 0,5 tl

Vettä 0,5 dl

Mustikoita 1 dl

Chian siemeniä 1,5 rkl

Kermaa 2 dl

VALMISTUSOHJE:

– Riko 4 munaa ja vatkaa ne käsivispilällä.

– Lisää joukkoon sulatettu voi sekä jugurtti.

– Sekoita kunnolla.

– Mittaa kuivat aineet eri kippoon ja sekoita ne.

– Lisää kuivat aineet muna-jugurttiseokseen ja sekoita.

– Anna taikinan hetken aikaa levätä.

– Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pyöreitä palloja ja laita ne leivinpaperoidulle pellille.

– Riko viimeinen muna ja voitele pullat sillä ja ripottele päälle mantelirouhetta.

– Paista 175 asteessa n.20minsaa tai kunnes ovat saaneet riittävästi väriä pintaan.

Valmista täytteet sillä välin kun pullat ovat uunissa:

– Vatkaa  kerma ja lisää makeutusta maun mukaan.

– Tee hillo niin, että lisäät veteen chiansiemenet sekä mustikat ja annat niiden turvota vähintään puoli tuntia.

– Kun siemenet ovat turvonneet niin sauvasekoittimella kaikki sekaisin.

– Anna pullien jäähtyä ja halkaise ne sitten.

– Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla

– Nauti <3

Makrot koko satsiin:

hiilarit: 49,7 g

rasvat: 293 g

protskut: 87,2 g

kalorit: 3223 kcal

Makrot per pulla:

hiilarit: 4,97 g

rasvat: 29,3 g

protskut: 8,7 g

kalorit: 322 kcal

Ohjeen löydät sulamosta nimellä laskiaispullat, paulanketoblogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *