10 kpl
RAAKA-AINEET:
Munia 5 kpl
Voita 100 g
Jugurttia 2 dl
Pofiberiä 2 dl
Mantelijauhoa 4 dl
Makeutusta 1,5 dl
Psylliumia 4 rkl
Leivinjauhetta 4 tl
Suolaa ripaus
Kardemummaa 0,5 tl
Vettä 0,5 dl
Mustikoita 1 dl
Chian siemeniä 1,5 rkl
Kermaa 2 dl
VALMISTUSOHJE:
– Riko 4 munaa ja vatkaa ne käsivispilällä.
– Lisää joukkoon sulatettu voi sekä jugurtti.
– Sekoita kunnolla.
– Mittaa kuivat aineet eri kippoon ja sekoita ne.
– Lisää kuivat aineet muna-jugurttiseokseen ja sekoita.
– Anna taikinan hetken aikaa levätä.
– Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pyöreitä palloja ja laita ne leivinpaperoidulle pellille.
– Riko viimeinen muna ja voitele pullat sillä ja ripottele päälle mantelirouhetta.
– Paista 175 asteessa n.20minsaa tai kunnes ovat saaneet riittävästi väriä pintaan.
Valmista täytteet sillä välin kun pullat ovat uunissa:
– Vatkaa kerma ja lisää makeutusta maun mukaan.
– Tee hillo niin, että lisäät veteen chiansiemenet sekä mustikat ja annat niiden turvota vähintään puoli tuntia.
– Kun siemenet ovat turvonneet niin sauvasekoittimella kaikki sekaisin.
– Anna pullien jäähtyä ja halkaise ne sitten.
– Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla
– Nauti <3
Makrot koko satsiin:
hiilarit: 49,7 g
rasvat: 293 g
protskut: 87,2 g
kalorit: 3223 kcal
Makrot per pulla:
hiilarit: 4,97 g
rasvat: 29,3 g
protskut: 8,7 g
kalorit: 322 kcal
Ohjeen löydät sulamosta nimellä laskiaispullat, paulanketoblogi.