8-10 PALAA
8 – 10 Palaa.
Raaka-aineet:
Taikinaan:
Voita 250g
Rahkaa 250g
Mantelijauhoa 2 dl
Kookosjauhoa 2 dl
Psylliumia 1 rkl
Leivinjauhetta 1 tl
Kananmuna voiteluun
Luumuhilloon:
Kuivattuja luumuja 200g
Vettä 1,5 dl
Kermaa 1,5 dl
Halutessasi makeutusta.
Valmistusohje:
-Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Lisää rahka. Sekoita.
- Nypi joukkoon pehmennyt voi.
- Laita muovikelmun sisään ja jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi mutta mielellään jo edellisenä päivänä.
-Tee sitten hillo: - Mittaa kattilaan kaikki ainekset.
- Keitä välillä sekoittaen hiljalleen kunnes luumut täysin pehmenneet.
- Soseuta sauvasekoittimella.
- Säilytä jääkaapissa.
-Käsittele taikina kylmänä. ota puolet taikinasta ja kaulitse se kelmun läpi.
-Painele taikina vuokaan. (26 cm hyvä.)
-Laita taikinan päälle luumuhillo.
-Kaulitse toinen puolet taikinasta ja painele piirakan päälle.
Paista 175 asteessa n.25-30 min. Tarkkaile kuitenkin, sillä jokainen uuni paistaa hieman eri lailla. On valmis kun pinta on sopivan ruskea.
Halutessasi ripottele tomutettua makeutusainetta pinnalle jäähtyneenä.
Nauti vaikka glökin kera <3