LUUMUPIIRAKKA

LUUMUPIIRAKKA

8-10 PALAA

8 – 10 Palaa.

Raaka-aineet:

Taikinaan:
Voita 250g
Rahkaa 250g
Mantelijauhoa 2 dl
Kookosjauhoa 2 dl
Psylliumia 1 rkl
Leivinjauhetta 1 tl
Kananmuna voiteluun

Luumuhilloon:
Kuivattuja luumuja 200g
Vettä 1,5 dl
Kermaa 1,5 dl
Halutessasi makeutusta.

Valmistusohje:
-Sekoita kuivat ainekset keskenään.

  • Lisää rahka. Sekoita.
  • Nypi joukkoon pehmennyt voi.
  • Laita muovikelmun sisään ja jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi mutta mielellään jo edellisenä päivänä.
    -Tee sitten hillo:
  • Mittaa kattilaan kaikki ainekset.
  • Keitä välillä sekoittaen hiljalleen kunnes luumut täysin pehmenneet.
  • Soseuta sauvasekoittimella.
  • Säilytä jääkaapissa.

-Käsittele taikina kylmänä. ota puolet taikinasta ja kaulitse se kelmun läpi.
-Painele taikina vuokaan. (26 cm hyvä.)
-Laita taikinan päälle luumuhillo.
-Kaulitse toinen puolet taikinasta ja painele piirakan päälle.

Paista 175 asteessa n.25-30 min. Tarkkaile kuitenkin, sillä jokainen uuni paistaa hieman eri lailla. On valmis kun pinta on sopivan ruskea.

Halutessasi ripottele tomutettua makeutusainetta pinnalle jäähtyneenä.

Nauti vaikka glökin kera <3

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.
Close Menu