ÖVERISUKLAAKAAKKU

ÖVERISUKLAAKAAKKU

12 palaa

Kaakku sinulle joka rakastat suklaata kaikista eniten!

Tämä oli tilauskakku ja asiakkaan toive oli minttusuklaa. Se on 70% joten myös hiilareita ”normaalia” enemmän meille ketoilijoille. Mutta juhlapäivänä sopii varmasti ihan kaikille!

Tässä koko kakussa reilu 100g hiilareita joten ei per pala jää kuin vajaa 10g. Kaloreita tässä kakussa sen sijaan on paljon reilummin, mutta niitähän me ei lasketa 😉 Koko kakussa reilusti yli 5000 kcal ja yhdessä palassakin jo lähes 500 kcal. Kakun päällä olevia koristeita ei ole näihin huomioitu.

Voit vaihtaa suklaan tummempaan jolloin kakku ei ole niin makea ja sisältää vähemmän hiiilihydraatteja.

Kun leivot kakkua, voit aina maistella taikinaa ja lisätä tarvittaessa makeutusta.

Kakku on helppo tehdä vaikka siinä useampi vaihe onkin!

KAKKUPOHJA:

Munia 5 kpl

Voita 150 g

Makeutusainetta ½ dl (stevia sweet crystal)

Mantelijauhoa 2 dl

Kaakaojauhetta ¾ dl ( Van houten)

Leivinjauhetta 1 tl

– Vatkaa munat

– Sulata voita eri kipossa  ja sekoita makeutus joukkoon, vaahdota.

– Lisää munat voi-sokeri seokseen ja sekoita.

-Mittaa kuivat aineet ja sekoita ne keskenään ja lisää aiempaan.

-kaada leivinpaperoituun irtopohjavuokaan, paista 175 astetta kunnes päältä hyvä, noin 30min.

 Peitä foliolla ja paista n.10min lisää.

Jäähdytä ennen halkaisua ja täyttöä. Tämän voit halutessasi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.

TÄYTE:

kermaa 2 dl

Mascarponea 250 g

Suklaata 100 g (70% Minttusuklaa Marabou)

Liivatelehtiä 2 kpl

-Vatkaa kerma ja lisää mascarpone sekoittaen.

-Sulata suklaa ja lisää joukkoon. sekoita.

– laita liivatelehdet paketin ohjeen mukaan edellisen sekaan. (Laita halutessasi makeutusta. Myös suklaan voit vaihtaa erilaiseen sinulle maistuvaan.)

-jäähtyneen ja Halkaistun kakkupohjan voit kostuttaa esim. vissyllä. Siihen päälle tämä

täyte ja jääkaappiin vähintään pari tuntia mutta itse annoin olla seuraavaan päivään. 

KUORRUTUS:

Suklaata 100g

Kermaa 2 dl

-Sulata suklaa ja vatkaa kerma.

-sekoita ne keskenään ja levitä tai pursota kakun päälle.

KORISTESUKLAAT:

Suklaata 100 g

Maapähkinävoita 2 rkl

Kermaa 2 rkl

-Sulata suklaa, lisää kerma ja maapähkinävoi.

-sekoita ja lusikoi muotteihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.

-Jos haluat näitä koristeita kakkuun, tee nämä ensimmäiseksi jääkaappiin jähmettymään.

-Lisäksi rouhin kakun päälle suklaata pari palaa vielä toisesta levystä ja loput levystä sulatin ja kaadoin kakun päälle.

MAKROT KOKO KAKKUUN / per pala:

Hiilihydraatit: 104,5 g / 8,7 g

Rasvat: 524 g / 43 g

Proteiinit: 98,7 g / 8,2 g

kalorit: 5574 kcal / 465,5 kcal

Huom. Makroihin ei ole laskettu kakun koristesuklaita.

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Vastaa