SITRUUNAPIIRAKKA

SITRUUNAPIIRAKKA

10 Palaa

Raaka-aineet:

pohjataikinaan:

mantelijauhoa 2 dl

kookosjauhoa 1 dl

leivinjauhetta 2 tl

Vaniljajauhetta 1 tl

Kanelia 1 tl

Makeutusjauhetta 1 rkl (stevia sweet crystal)

Munia 2 kpl

Voita 80 g

Kermaa 2 dl

täytteeseen:

½  sitruunan mehu ( n.1/2 dl)

yhden sitruunan kuoriraaste

makeutusjauhe 2 rkl tai maun mukaan (stevia sweet crystal)

Ranskankermaa 150 g

Mascarpone 125 g

Valmistusohje:

  • Riko munat ja vatkaa ne kunnolla käsivispilällä kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän ei mene kauan mutta voit myös halutessasi käyttää sähkövatkainta.
  • Sulata voi ja lisää joukkoon. sekoita.
  • Lisää kerma ja sekoita.
  • Mittaa kuivat aineet eri kippoon sekaisin ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita.
  • Lusikoi taikina vuokaan. käytin halkasijaltaan 25 cm vuokaa.
  • Paista 200 asteessa ensin pelkkää pohjaa (n.10min)sen aikaa kun teet  täytteen.
  • Valmista täyte:
  • Lisää ranskankerman ja mascarponen joukkoon makeutus ja sitruunan mehu sekä raasta pestyn sitruunan kuori joukkoon.
  • Maistele. Lisää makeutusta tarvittaessa.
  • ota pohja uunista ja kaada täyte siihen ympäriinsä.

pohja on kohonnut ja siihen päälle vaan kaadetaan, leviää täyte helposti kaikkialle.

  • Paista lisää . 20 min. tai kunnes päällinen näyttää valmiilta.
  • Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Voit halutessasi koristella sitruunalla tai mantelilastuilla esim.
  • Nauti <3

Makrot koko satsiin:

Hiilarit: 40 g

Rasvat: 284 g

Protskut: 58 g

kalorit: 2978 kcal

makrot per pala:

Hiilarit: 4 g

rasvat: 2,83 g

protskut: 5,8 g

kalorit: 2998 kcal

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Vastaa