10 Palaa
Raaka-aineet:
pohjataikinaan:
mantelijauhoa 2 dl
kookosjauhoa 1 dl
leivinjauhetta 2 tl
Vaniljajauhetta 1 tl
Kanelia 1 tl
Makeutusjauhetta 1 rkl (stevia sweet crystal)
Munia 2 kpl
Voita 80 g
Kermaa 2 dl
täytteeseen:
½ sitruunan mehu ( n.1/2 dl)
yhden sitruunan kuoriraaste
makeutusjauhe 2 rkl tai maun mukaan (stevia sweet crystal)
Ranskankermaa 150 g
Mascarpone 125 g
Valmistusohje:
- Riko munat ja vatkaa ne kunnolla käsivispilällä kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän ei mene kauan mutta voit myös halutessasi käyttää sähkövatkainta.
- Sulata voi ja lisää joukkoon. sekoita.
- Lisää kerma ja sekoita.
- Mittaa kuivat aineet eri kippoon sekaisin ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita.
- Lusikoi taikina vuokaan. käytin halkasijaltaan 25 cm vuokaa.
- Paista 200 asteessa ensin pelkkää pohjaa (n.10min)sen aikaa kun teet täytteen.
- Valmista täyte:
- Lisää ranskankerman ja mascarponen joukkoon makeutus ja sitruunan mehu sekä raasta pestyn sitruunan kuori joukkoon.
- Maistele. Lisää makeutusta tarvittaessa.
- ota pohja uunista ja kaada täyte siihen ympäriinsä.
pohja on kohonnut ja siihen päälle vaan kaadetaan, leviää täyte helposti kaikkialle.
- Paista lisää . 20 min. tai kunnes päällinen näyttää valmiilta.
- Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
- Voit halutessasi koristella sitruunalla tai mantelilastuilla esim.
- Nauti <3
Makrot koko satsiin:
Hiilarit: 40 g
Rasvat: 284 g
Protskut: 58 g
kalorit: 2978 kcal
makrot per pala:
Hiilarit: 4 g
rasvat: 2,83 g
protskut: 5,8 g
kalorit: 2998 kcal