16 muffinssia

Tällä kertaa tehtiin ystävänpäiväksi suklaamuffinsseja ja pieni sydämenmuotoinen suklaakaakku. Ohje on tosi helppo, kaikki vaan sekaisin ja uuniin!
Jaan nyt ohjeen taikinaan josta saat tehtyä isomman kakun, pari pienempää tai sitten muffinsseja. Taikinasta saa 16 muffinssia ja makrot laskettu sen mukaan. Jos teet kakun niin jaa makrojen tiedot sen mukaan monta annosta siitä saat. Jos olet suklaan ystävä niin tästä saa hyvän täytekakunkin tehtyä.
Jos haluat oikein suklaaunelmaisen kakun niin kuorruta kakku viellä seoksella jossa kermavaahtoa ja sulatettua suklaata ?
Muffinsseissa on kuorrutteena sitruunalla maustettua tuorejuustoa johon laitoin kaupasta saatavaa punaista väriainetta pari tippaa. Oli tarkoitus mansikoista saada väri mutta ne ehti mennä parempiin suihin ?
Suklaakakun päällä on tuorejuustoa ja mascarponea molempia 100 g ja sulatettua 81% suklaata, kaikki sekaisin ja levitetty päälle. Koristeena myös pakastekuivattuja vadelman paloja, niitäkin saa ihan peruskaupoista leivontahyllystä. Lisäksi kakkuun tuli päälle hieman samaa kuorrutetta kuin muffinsseissa.
Tää on oikeesti tosi helppo ja herkkullinen ohje, kantsii testata ?

RAAKA-AINEET:
Munia 6 kpl
Voita 145 g
Vaniljauutetta 2 tl
Tuorejuustoa 100 g (philadelphia)
Makeuttamatonta maapähkinävoita 3 rkl
Makeutusta 2 rkl tai maun mukaan ( stevia sweet crystal)
Leivinjauhe 1 tl
Sokeroimatonta kaakaojauhoa (van houten) 50 g
Mantelijauhoa 2 rkl
Suolaa ripaus
Tummaa suklaata 70 g ( 81%)

VALMISTUSOHJE:
-Riko munat, lisää joukkoon hieman sulatettu voi ja tuorejuusto sekä vaniljauute.

  • Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin.
  • Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää se joukkoon, sekoita.
  • Tässä vaiheessa voit lisätä myös maapähkinävoin.
  • Mittaa toiseen kippoon kuivat aineet ja sekoita ne.
  • Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan taikinaan ja vatkaa sähkövatkaimella kunnolla sekaisin.
  • Maistele taikinaa jotta on riittävän makeaa, osa makeutuksesta katoaa uunissa, joten tässä vaiheessa voit lisätä jos on tarpeen.
  • Kaada taikina isoon kakkuvuokaan tai kahteen pieneen. Vaihtoehtoisesti voit laittaa myös muffinssivuokiin. Nämä kohoaa ihan jonkun verran joten huomioi se ja jätä tilaa. Sain 16 muffinssia taikinasta.
  • Paista uunissa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Varo kuitenkin ettet paista liian kauaa jotta ei kuivu. Sillon on valmiita kun hieman repeää pinnasta.
  • Anna jäähtyä kunnolla ja kumoa vasta sitten.
  • Koristele mielesi mukaan <3

MAKROT KOKO TAIKINAAN:
Hiilarit: 35 g
Rasvat: 246,5 g
Protskut: 83 g
Kalorit: 2741 kcal

MAKROT PER MUFFINSSI:
( JOS TEIT 16KPL)
Hiilarit: 2,2 g
Rasvat: 15,5 g
Protskut: 5,2 g
kalorit: 171,3 kcal

Ohje löytyy myös sulamosta nimellä Suklaakaakku ja muffinssitaikina, paulanketoblogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *