16 palaa
Tarvitset:
Munia 6
Karppisokeria 1/2 dl
Leivinjauhetta 1 tl
Mantelijauhoa 1dl
Tummaa kaakaojauhetta 3 rkl
Maustamatonta tuorejuustoa 175 g
Kermaa 2 dl
80 % tummaa suklaata 50 g
- Riko huoneenlämpöiset munat ja mittaa joukkoon makeutus.
- Vatkaa niitä sähkövatkaimella niin kauan kunnes on kuohkeaa vaahtoa.
- Mittaa kuivat aineet toiseen kippoon, sekoita ja lisää ne munavaahtoon.
- Sekoita viellä nopsaa sähkövatkaimella.
- Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
- Paista 175 asteessa kiertoilmalla noin 10 minuuttia, tavallisella voi olla hieman pidempään.
- Tee sillä välin täyte:
- Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto, sekoita.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Anna suklaan hieman jäähtyä ja lisää sitten kerma-tuorejuusto seokseen.
- Ota pois kääretorttu uunista ja kumoa kääretorttu toiselle leivinpaperille johon on ripoteltu karppisokeria tai muuta makeutusta.
- Anna pohjan hieman jäähtyä ja levitä kaikki täyte päälle.
- Rullaa torttu leivinpaperin avulla.
- Viipaloi kunhan on hieman tekeytynyt, niin saa kauniimpia paloja.
- Nauti <3
- Parasta vasta seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.
Makrot koko torttuun:
hiilarit: 31,5 g
rasvat: 192,3 g
protskut: 74 g
kalorit: 2179 kcal
Makrot per pala:
hiilarit: 2 g
rasvat: 12 g
protskut: 4,6 g
kalorit: 136 kcal