Suklainen täytekakku

Suklainen täytekakku

10 palaa

Tässä maistuva ja näyttävä täytekakku jossa ei turhia työvaiheita ole, tämä kakku ei kaipaa edes kostutusta. Parasta kun teet koristeluja vaille valmiiksi edellisenä päivänä jääkaaappiin.

Ainekset pohjaan:

Munia 6

Makeutusjauhetta (stevia sweet crystal) 3/4dl

Leivinjauhetta 1 tl

Mantelijauhoa 1dl

Tummaa kaakaojauhetta (sokeritonta van Houten) 3 rkl 

Ainekset täytteeseen:

Kermaa 3dl

Maustamatonta tuorejuustoa 200g

Sokeritonta kaakaojaauhetta (van Houten) 3rkl

Makeutusjauhetta(stevia sweeet crystal) 2rkl

Ainekset kuorrutukseen:

Kermaa 3dl

Juustokakun makuista proteiinijauhetta 1mitta(tämän voi vaihtaa omaan mieleiseen makuun! Tai vaan maustaa miten haluaa.

 -valmista ensin kakkupohja:

-Riko huoneenlämpöiset munat ja mittaa joukkoon makeutus.

_Vatkaa niitä sähkövatkaimella niin kauan kunnes on kuohkeaa vaahtoa.

-Mittaa kuivat aineet toiseen kippoon, sekoita ja lisää ne munavaahtoon.

-Sekoita viellä nopsaa sähkövatkaimella.

-Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. 

-Paista 175 asteessa kiertoilmalla noin 10 minuuttia, tavallisella voi olla hieman pidempään. Varo polttamasta pohjaa. Pohjan kuuluu olla ohut ja riittää juuri ja juuri uunipellille.

-paiston jälkeen kippaa pohja leivinpaperille nurin ja ota paiston aikana käytetty pois. Pitäisi irrota ihan helposti. 

-anna pohjan jäähtyä.

-valmista sitten täyte:

-vatkaa kerma

-lisää tuorejuusto sekä kaakao ja makeutus.

-vatkaa kunnolla sekaisin ja maistele. Lisää halutessasi makeutusta.

-leikkaa pohjan reunat tasaiseksi jos ne ei ole.

-leikkaa sitten veitsellä kahteen osaan, niin että siulla jää vierekkäin kaksi pohjaa.

-levitä täytteet pohjille.

-kääri toinen rullalle tiiviisti ihan kuin kääretorttu ja pyöritä toinen pohja täytteineen jo rullatun ympärille.

-kääri sitten esim leivinpaperiin ja laita jääkaappiin.

-vatkaa päällisen kuorrutus valmiiksi, maista ja mausta mieleiseksesi.

-nosta ”kääretorttukakku” kaapista tarjoilualustalle ja kuorruta. Koristele mieleiseksesi esim. Kuivatuilla vadelmilla tai tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Paula Rask

Olen 38 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Vastaa