VANILJAPASHA

VANILJAPASHA

4 Annosta

En koskaan oo tykännyt kaupan pashasta, mutta sitten päätin tehdä oman version kokeilemalla niistä aineksista mistä tykkään ja mitä sattui kaapissa olemaan. Viime vuonna oli joku sitruunajuttu, mutta tästä tulikin niin hyvää että pakko se on jakaa ohje teillekkin! Ja jos jo pashaa teit tai et enää täksi pääsiäiseksi kaipaa herkkuja niin tää kyllä sopii vallanmainiosti nautittavaksi oikeestaan millon vaan! heleppo jälkkäri <3

keltuaisen tilalla voit käyttää halutessasi koko munan, mutta itsellä marengin teosta jäi keltuainen yli niin päätin hyödyntää sen.

Raaka-aineet:

Voita 50 g

Makeutusta (stevia sweet crystal) ½ dl

kermaa 1 dl

Vaniljajauhe 1 tl

vaniljauute 1 tl

ranskankermaa 2 dl

Munan keltuainen 1 kpl

Valmistusohje:

  • vatkaa pehmennyt voi ja makeutus sekaisin sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  • vatkaa toisessa kipossa kerma, lisää sinne vaniljauute ja jauhe.
  • sekoita ne keskenään ja lisää ranskankerma sekä keltuainen.
  • sekoita. maistele, lisää tarvittaessa makeutusta. (mielestäni tästä tuli imelää! niinku toki tarkoitus oli.)
  • laita siivilän päälle suodatinpussista paloja jotta kaikki aukot peittyy.
  • kaada massa siivilää. Käytin itse tollaista tosi pientä siivilää ja sellaisia olis tullu sitten ainakin neljä tästä massasta mutta voit käyttää yhtä isoa myös!
  • Peitä sitten kelmulla ja laita siivilä jonkun kipon päälle ja sitten jääkaappiin seuraavaan päivään saakka valumaan. Se kuinka paljon valuu nestettä riippuu mitä ranskankermaa käytit.
  • seuraavana päivänä kippaa pasha haluamallesi alustalle ja koristele esim mantelilastuilla tai rouheella. Itse käytin hasselpähkinärouhetta.
  • nauti <3

Makrot koko satsiin:

hiilarit: 9,9 g

Rasvat: 138g

protskut: 10,2 g

Kalorit: 1322 kcal

Makrot per annos jos pasha jaetaan neljälle:

hiilarit: 2,5 g

Rasvat: 34,5 g

protskut: 2,5 g

Kalorit: 330 kcal

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.
Close Menu