5 pientä vuokaa
Käytin soodaa koska leivinjauhe oli loppu 😀 Hyvin onnistu!
Tästä voit tehdä myös yhden ison vuuallisen mustikkapiirakkaa.
Parhaiten tähän mielestäni sopii stevia sweet crystal makeutukseksi kun sen jauhaa ensin tomuksi.
superhyvää lämpimänä kylmän jäätelön kanssa!
Raaka-aineet pohjaan:
Voita 80 g
Mantelijauhoa 2 dl
kookosjauhoa 1 dl
makeutusta 0,5 dl
muna 1 kpl
soodaa 1 tl
Raaka-aineet täytteeseen:
pakastimesta mustikoita 2,5 dl
mantelijauhoa 0,5 dl
makeutusta 0,5 dl
ranskankermaa 2 dl
muna 1 kpl
Valmistusohje:
tee ensin pohja:
-sulata voi, lisää makeutus ja muna.
-vatkaa käsivispilällä kunnolla sekaisin.
– sekoita eri kipossa pohjaan tulevat jauhot keskenään.
sekoita seokset yhteen.
- lusikoi taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm)
- -paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.10 minsaa tai kunnes on pohja saanut hieman väriä.
- tee sillä välin valmiiksi täyte:
- sekoita sulaneisiin mustikoihin mantelijauhoa.
- sekoita ranskankerma, makeutus ja muna keskenään käsivispilällä sekoittaen.
- -ota esipaistettu pohja uunista kun näyttää hyvältä, lisää päälle mustikat.
- -kippaa ranskankerma-seos päälle.
- -paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n.30min tai kunnes näyttää saaneen sopivasti väriä.
- Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Makrot koko satsiin: per annos:
Hiilarit: 38,5 g 7,7 g
rasvat: 202 g 40,5 g
protskut: 58,5 g 11,7 g
Kalorit: 264 kcal 452,8 kcal