Pääsiäinen lähestyy ja tämä keltainen kanasta tehty ruoka sopii siihen loistavasti
Raaka-aineet:
- Broileria 600g
- Vuohenjuustoa 200g
- Voita paistamiseen 1-2 rkl
- Oliiviöljyä 1-2 rkl
- Sitruunoita 2 kpl
- Pinaattia (pakaste) 75g
- Currya 1 rkl
- Herbamarea 1 tl
- Provencen yrtit 1 tl
- Basilika, tuore 2 rkl pilkottuna pieneksi
-Ota ajoissa huoneenlämpöön broilerin fileet. (Tähän käy myös esim suikaleet)
-Jos käytät pakaste pinaattia, ota se sulamaan.
-Laita kippoon broilerit, lisää joukkoon oliiviöljy, mausteet ja pinaatti sekä pilkotut basilikat.
-Purista joukkoon yhden sitruunan mehu. Pyörittele lihat seoksessa ja anna mielellään maustua jonkun aikaa.
-Paista voissa lihaseos pikaisesti kuumalla pannulla jotta saa hieman väriä, ei kypsäksi.
-Kippaa uunivuokaan.
-Levitä päälle viipaleiksi leikatut sitruuna sekä vuohenjuusto.
-Paista 150 asteessa n.40min. Sammuta kuitenkin uuni jos tummuu liikaa pinnalta ja laita folio pöälle ja jätä loppulämmölle.
-Rouhi hieman pintaan suolaa halutessasi ennen tarjoilua ja lisää tuoretta basilikaa.
-Nauti tämä ruoka raikkaan salaatin kera tai tarjoile kukkakaaliriisin kanssa.