12 palaa
RAAKA-AINEET:
Omenoita 3 dl
Munia 5 kpl
Makeutusainetta 3 rkl
Voita 125 g
Mascarponea 150 g
Leivinjauhetta 1 rkl
Psylliumia 1 rkl
Kookosjauhoa 1,5 rkl
Mantelijauhoa 1,5 rkl
Kanelia 1 rkl
Aitoa vaniljaa 0,5 tl
VALMISTUSOHJE:
- riko munat ja lisää joukkoon makeutusainetta 2 rkl.
- sekoita
- lisää sulatettu voi sekä mascarpone
- sekoita
- sekoita jauhot, psyllium, aito vanilja sekä leivinjauhe eri kipossa keskenään ja lisää ne sitten muuhun taikinaan.
- sekoita kunnolla
- levitä leivinpaperoidulle pellille toisen leivinpaperin avulla. Riittää juuri ja juuri koko pellille.
- kuori ja viipaloi omenat, lisää joukkoon kaneli ja loput makeutusaineesta. Sekoita.
- ripottele omppupalat taikinan päälle.
- paista 150 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on saanut riittävästi väriä.
- tarjoile esim vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
MAKROT KOKO PIIRAKKAAN:
Hiilarit: 55 g
Rasvat: 225,5 g
Protskut: 73 g
Kalorit: 2611 kcal
MAKROT PER PALA:
Hiilarit: 4,5 g
Rasvat: 19 g
Protskut: 6 g
Kalorit: 2018 kcal
Ohjeen löydät sulamosta nimellä Omenapiirakka, paulanketoblogi.