12 palaa

RAAKA-AINEET:
Omenoita 3 dl
Munia 5 kpl
Makeutusainetta 3 rkl
Voita 125 g
Mascarponea 150 g
Leivinjauhetta 1 rkl
Psylliumia 1 rkl
Kookosjauhoa 1,5 rkl
Mantelijauhoa 1,5 rkl
Kanelia 1 rkl
Aitoa vaniljaa 0,5 tl

VALMISTUSOHJE:

  • riko munat ja lisää joukkoon makeutusainetta 2 rkl.
  • sekoita
  • lisää sulatettu voi sekä mascarpone
  • sekoita
  • sekoita jauhot, psyllium, aito vanilja sekä leivinjauhe eri kipossa keskenään ja lisää ne sitten muuhun taikinaan.
  • sekoita kunnolla
  • levitä leivinpaperoidulle pellille toisen leivinpaperin avulla. Riittää juuri ja juuri koko pellille.
  • kuori ja viipaloi omenat, lisää joukkoon kaneli ja loput makeutusaineesta. Sekoita.
  • ripottele omppupalat taikinan päälle.
  • paista 150 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on saanut riittävästi väriä.
  • tarjoile esim vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

MAKROT KOKO PIIRAKKAAN:
Hiilarit: 55 g
Rasvat: 225,5 g
Protskut: 73 g
Kalorit: 2611 kcal

MAKROT PER PALA:
Hiilarit: 4,5 g
Rasvat: 19 g
Protskut: 6 g
Kalorit: 2018 kcal

Ohjeen löydät sulamosta nimellä Omenapiirakka, paulanketoblogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *