10 palaa
RAAKA-AINEET:
Voita 100 g
Munia 2 kpl
Mustikoita 3 dl
Kermaa 0,5 dl
Leivinjauhetta 1tl
Vaniljajauhetta 1 tl
Kermaviilia 200 g
Karppisokeria 1 dl
Mantelijauhoa 3 dl
Kookosjauhoa 0,5 dl
VALMISTUSOHJE:
– Voitele piirakkavuoka.
– Sulata voi ja lisää siihen 0,5dl karppisokeria sekä 1 muna ja kerma.
– Sekoita leivinjauhe, kookosjauhot ja mantelijauhoista 2,5dl ja lisää ne.
– Sekoita ja levitä vuualle.
– Paista 200 asteessa reilu 10 minuuttia, kunnes pohja saa hieman väriä.
– Sekoita sulaneisiin mustikoihin loput mantelijauhot ja ripottele ne esipaistetun pohjan päälle.
– Sekoita kermaviiliin muna, loput makeutusaineet ja vaniljajauhetta ja kaada piirakan päälle.
– Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
– Tarjoile esimerkiksi vaniljalla maustetun kermavaahto-rahka seoksen kanssa.
Makrot koko piirakka:
hiilarit: 40 g
rasvat: 199 g
protskut: 52 g
kalorit: 2234 kcal
Makrot per pala:
hiilarit: 4 g
rasvat: 20 g
protskut: 5,2 g
kalorit: 223 kcal