SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT

SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT

4 KAPPALETTA

RAAKA-AINEET:

Munia 1 kpl

Mascarponea 125 g

Suolaa ripaus

Psylliumia 1 rkl

Mantelijauhoa 1 dl

Leivinjauhetta 1 tl

VALMISTUSOHJE:

– Riko muna ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa käsivispilällä kunnolla.

– Sekoita eri kipossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita kunnolla.

– Kostuta kädet ja pyöritä takinasta neljä palloa. 

– Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

– Anna jäähtyä ja halkaise ja syö leikkeleiden kera.

Makrot koko satsiin:

hiilarit: 7,6 g

rasvat: 79,2 g

protskut: 21,6 g

kalorit: 832 kcal

Makrot per sämpylä:

hiilarit: 1,9 g

rasvat: 19,8 g

protskut: 5,4 g

kalorit: 208 kcal

Ohjeen löydät sulamosta nimellä Superpehmeät sämpylät, paulanketoblogi.

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

  1. nimetön

    Hei,

    säilyykö sämpylät miten huoneenlämmössä? Voiko pakastaa, jos tekee enemmän kerralla? =)

    1. Paula Rask

      Itse teen niin että säilytän huoneenlämmössä vaan seuraavaan päivään maksimissaan ja sitten siirrän jääkaappiin, mutta näiden kohdalla ku niin helppoja ni teen vaan ton satsin yleensä joka ehtii mennä viimeistään seuraavana päivänä.Mutta näitä voi hyvin pakastaa!

  2. Minna

    Entä jos ei kotoa löydy psylliumia? Onko välttämätön? Epäonnistuuko ilman? Voiko korvata jollain?

    1. Paula Rask

      Näiden sämpylöiden kohdalla psyllium on aika tärkeä, mutta voit kokeilla niin että laitat tilalle pofiberiä, mutta sitä saattaa vaatia reilusti enemmän.

  3. pannukakku

    Hei! Mielettömän hyviä, kiitos reseptistä! Olen tehnyt muutaman kerran, mutta aina tulee lettuja… Sämpylät kohoavat uunissa hetkeksi, mutta lässähtävät kokoon nopeasti. Käytätkö jotain tiettyjä jauhomerkkejä?

    1. Paula Rask

      hei! tarkoitatko superpehmeitä sämpylöitä? niillä tapana olla sellaiset että välillä lätsähtää ja välillä ei 😀 muiden kanssa ei ole niin haasteellista ollut. ei ole tiettyä merkkiä käytössä vaan vaihtelen. uudessa kirjassa resepteihin olen maininnu merkit mitä käytän mutta näissä vanhemmissa resepteissä sitä ei ole.

Vastaa