NOPEA TÄYTEKAKKU

NOPEA TÄYTEKAKKU

10 ANNOSTA

Tämä oli hyvä ja nopea! Eikä tule kuiva vaikka ei kostuta erikseen pohjaa.

Raaka-aineet pohjaan:

Munia 6 kpl

Makeutusta ½ dl ( stevia sweet crystalia)

mantelijauhoa 2 dl

Vanilljajauhetta ½ tl

Leivinjauhetta 1 tl

Valmistusohje:

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munasokeri seokseen nopeasti sekoittaen.
  • Kaada irtopohjavuokaan, miulla halkaisija 25 cm.
  • Paista 175 asteessa sen verran että pinnalta tulee sopivasti ruskea, n.10-15 min. laita folio ja anna paistua viellä hetki, n.10min.
  • Anna pohjan jäähtyä ennen leikkaamista.
  • täytä mieleisillä täytteillä ja koriste.

Täytteet tähän kakkuun:

Välissä: mustikoita pakastimesta 1 dl ja ranskanskermaa 1 dl. ne soseutettu ja lisätty 1 tl stevia sweet crystalia ja 1 tl chian siemeniä. Jääkaappiin odottamaan.

Päällä: Kermaa vatkattu 2 dl, makeutuksena loraus vaniljauutetta.

Koristeeksi: Jäisiä mustikoita, sitruunamelissan lehtiä ja pakastekuivattua vadelmaa.

Makrot koko pohjaan:

Hiilarit: 10,5 g

Rasvat: 71 g

Protskut: 59,5 g

Kalorit: 920 kcal

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

This Post Has 2 Comments

  1. Heippa. Täällä leipuri kyselee.. kun tuossa kakkuohjeessa on että sokeri ja kananmuna vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi.. mitä se meinaa? Onko yhtään samanlaista kun normi sokerilla tehty vaahto?

    1. moikka!
      joo aivan yhtä kuohkeata ei mielestäni saa ja makeutusaineen kanssa joutuu tosi kauan vatkaamaan verrattuna tavalliseen sokeriin jotta sitä kuohkeutta ja vaahtoa tulee, mutta melkein samanlaista joo!

Close Menu