6 KPL
Raaka-aineet:
Munia 2 kpl
Turkkilaista jugurttia 2 rkl
Psylliumia 2 tl
Mantelijauhetta 1,5 dl
Leivinjauhetta 2 tl
Juustoraastetta 150 g
Seesaminsiemeniä 3 rkl
Valmistusohje:
– Vatkaa munat ja lisää siihen jugurtti.
– Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne muna-jugurtti seokseen.
– Lisää juustoraaste
– Lusikoi pellille kuusi kekoa ja muotoile niistä pyöreitä, jätä väliä jotta mahtuvat kohoamaan.
– Voit osan siemenistä ripotella pinnalle.
– Paista 225 ateessa n. 10 min.
– Halkaistuna sopii vaikka paahtimeen tai hampurilaissämpyläksi.
– Jos haluat tehdä leipävuuassa, niin tee kolminkertainen taikina.
Makrot koko satsiin:
hiilarit: 15,2 g
rasvat: 100 g
protskut: 79 g
kalorit: 1284 kcal
makrot per sämpylä:
hiilarit: 2,5 g
rasvat: 16,7 g
proteiinit: 13 g
kalorit: 321 kcal
Löydät tämän reseptin myös sulamosta nimellä Ketooilijan mantelileipä, Paulanketoblogi.