PrintPrint

AINESOSAT

  • Munia 5 kpl ( 4 taikinaan ja 1 voiteluun)
  • Voita 120 g (100 g perustaikinaan ja loput korvapuustien täytteeksi )
  • Turkkilaista jugurttia 2 dl
  • Makeutusta 2 dl ( 1,5 dl taikinaan ja loput täytteeseen)
  • Pofiberiä 2 dl
  • Mantelijauhoa 4 dl
  • Psylliumia 4 rkl
  • Leivinjauhetta 4 tl
  • Suolaa ripaus
  • Kaardemummaa 1 tl 
  • Kanelia 3 rkl ( täytteeseen)
  • Hieman öljyä leivinpaperille
PrintPrint

 

  • Riko neljä munaa ja vatkaa ne käsivispilällä.
  • Sulata 100 g voita ja lisää se jugurtin kanssa munien joukkoon. Sekoita
  • Mittaa kuivat aineet ( paitsi 0,5 dl makeutusta ja kaneli) eri kippoon  ja sekoita ne.
  • Lisää sekoitetut kuivat aineet muna-jugurttiseokseen. Sekoita esim puulastalla.
  • Anna taikinan hetken aikaa levätä.
  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Ota uunipelti ja leivinpaperi. Laita hieman öljyä leivinpaperille ja kostuta kädet. 
  • Valmista pullat taikinasta kahdessa osassa, ota ensin puolet taikinasta ja levitä se paperin päälle, ihan kostutetuin käsin litistelemällä.
  • Laita päälle huoneenlämpöistä voita ja ripottele päälle kanelia ja makeutusainetta. Voit halutessasi jauhaa karppisokerin tomusokeriksi blenderissä ensin.
  • Rullaa sitten taikina samalla tavalla kun rullaisit kääretortun.
    Leikkaa sitten varovasti veitsellä paloja niin että tulee kolmion muotoisia.
  • Riko viimeinen muna ja voitele pullat sillä.
    Paina vasta sitten kostutetuin sormin pullien keskeltä jotta saavat korvapuustimaisen ulkonäön.
  • Paista uunissa 175 asteessa noin 20min tai kunnes ovat saaneet riittävästi väriä. Itse jouduin välillä kääntämään pellin jotta paistui kaikkialta yhtä tummaksi.
  • Tee sitten loput pullat samalla tavalla.
  • Anna pullien hieman jäähtyä ja ripottele päälle halutessasi karppisokerista jauhettua tomusokeria.
  • Tarjoile kahvin kera heti tuoreena ja laita osa pakastimeen niin saat sieltä helposti sulamaan otettua kuin vastaleivottua pullaa

 

K

16 kpl

V

175 astetta

Valmistusaika

20min

Paistoaika

n. 20min

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *