AINESOSAT
- Munia 5 kpl ( 4 taikinaan ja 1 voiteluun)
- Voita 120 g (100 g perustaikinaan ja loput korvapuustien täytteeksi )
- Turkkilaista jugurttia 2 dl
- Makeutusta 2 dl ( 1,5 dl taikinaan ja loput täytteeseen)
- Pofiberiä 2 dl
- Mantelijauhoa 4 dl
- Psylliumia 4 rkl
- Leivinjauhetta 4 tl
- Suolaa ripaus
- Kaardemummaa 1 tl
- Kanelia 3 rkl ( täytteeseen)
- Hieman öljyä leivinpaperille
- Riko neljä munaa ja vatkaa ne käsivispilällä.
- Sulata 100 g voita ja lisää se jugurtin kanssa munien joukkoon. Sekoita
- Mittaa kuivat aineet ( paitsi 0,5 dl makeutusta ja kaneli) eri kippoon ja sekoita ne.
- Lisää sekoitetut kuivat aineet muna-jugurttiseokseen. Sekoita esim puulastalla.
- Anna taikinan hetken aikaa levätä.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Ota uunipelti ja leivinpaperi. Laita hieman öljyä leivinpaperille ja kostuta kädet.
- Valmista pullat taikinasta kahdessa osassa, ota ensin puolet taikinasta ja levitä se paperin päälle, ihan kostutetuin käsin litistelemällä.
- Laita päälle huoneenlämpöistä voita ja ripottele päälle kanelia ja makeutusainetta. Voit halutessasi jauhaa karppisokerin tomusokeriksi blenderissä ensin.
- Rullaa sitten taikina samalla tavalla kun rullaisit kääretortun.
Leikkaa sitten varovasti veitsellä paloja niin että tulee kolmion muotoisia. - Riko viimeinen muna ja voitele pullat sillä.
Paina vasta sitten kostutetuin sormin pullien keskeltä jotta saavat korvapuustimaisen ulkonäön. - Paista uunissa 175 asteessa noin 20min tai kunnes ovat saaneet riittävästi väriä. Itse jouduin välillä kääntämään pellin jotta paistui kaikkialta yhtä tummaksi.
- Tee sitten loput pullat samalla tavalla.
- Anna pullien hieman jäähtyä ja ripottele päälle halutessasi karppisokerista jauhettua tomusokeria.
- Tarjoile kahvin kera heti tuoreena ja laita osa pakastimeen niin saat sieltä helposti sulamaan otettua kuin vastaleivottua pullaa
K
16 kpl
V175 astetta
Valmistusaika20min
Paistoaikan. 20min
Ihania ohjeita. Kiitos vaivannäöstä Sinulle Paula.