MAUSTEKAKKU

25 palaa

Maustekakku kuuluu perinteisesti joulun kahvipöytään.
Se säilyy hyvin ja tuo koko taloon joulun tuoksun jo leipomisvaiheessa.
Tätä ollaan useita vuosia jo tehty ja monelle kakku onkin tuttu.
Kakku pysyy hyvin koossa ja se on mehevä sisältä, vaikka päällynen onkin kuiva
niinkun kuuluu.


Ihana lahjaidea myös kun paketoit nätisti sellofaaniin!

RAAKA-AINEET:

Voita 120 g
Kanelia 2 rkl
Piparkakkumaustetta 0,5 tl
Kardemummaa 0,5 tl
Munia 4
Makeutusta 1 dl (SteviaSweet Crystal)
Mantelijauhoa 2,5 dl
Leivinjauhetta 2 tl

VALMISTUSOHJE:

  • Sulata voi, lisää siihen mausteet.
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
  • Yhdistä kuivat aineet.
  • Yhdistä voisula ja kuivataineet munavaahtoon varovasti sekoittaen.
  • Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa puoli tuntia, sammuta sitten ja jätä loppulämmölle uuniin. Käytän silikonista vuokaa ja siihen ei tartu kiinni.
  • Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen irrotusta ja leikkaamista.
  • Voit ripotella päälle halutessasi makeutusaineesta tehtyä tomusokeria ja kanelia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.