2 annosta

RAAKA-AINEET:

Palsternakkaa 335 g

Oliiviöljyä 3 rkl

Vuohenjuustoa 60 g

Kermaa 2 dl

Vettä 6 dl

Porkkanaa 100 g

Mausteita maun mukaan:

Suolaa, herbamarea, pippurisekoitusta, kurkumaa, paprikajauhetta ja chiliä

VALMISTUSOHJE:

– Kuori ja pilko palsternakka. Laita uuniin pellille mausteiden kera ja lisää öljy.

Itse laitoin pippuriseosta ja herbamarea.

– Paahda palsternakkoja 150 asteessa välillä käännellen kunnes ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan.

– Laita sitten  paahdetut palsternakat kattilaan kerman kanssa ja anna hautua kunnes kerma on imeytynyt. 

– Lisää sitten vettä muutama desi ja lisää kurkuma, paprikajauhe ja suolaa.

– Tässä välissä jos haluat valmiin keiton joukkoon paahdettuja porkkanasiivuja niin kuori ja viipaloi porkkanat ja paahda ne uunissa öljyn ja suolan sekä chilijauheen kanssa. Paahda samalla tavalla kun palsternakat.

_ Lisää keittoon myös vuohenjuusto ja anna sen sulaa. 

– Lisää vettä tarpeen mukaan, itse laitoin 6 dl.

– Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita omaan makuun sopivaksi.

– Syö soekeitto rapeaksi paahdettujen porkkanalastujen kanssa ja ota lisäksi esim leipäää.

Makrot koko satsiin:

Hiilarit: 57 g

Rasvat: 132 g

protskut: 20,5 g

Kalorit: 1537 kcal

Makrot per annos.

Hiilarit:  19 g

Rasvat: 44 g

protskut: 7 g

Kalorit: 513 kcal

Ohjeen löydät sulmamosta nimellä: Pehmeä palsternakkasosekeitto, Paulanketoblogi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *