2 annosta
RAAKA-AINEET:
Palsternakkaa 335 g
Oliiviöljyä 3 rkl
Vuohenjuustoa 60 g
Kermaa 2 dl
Vettä 6 dl
Porkkanaa 100 g
Mausteita maun mukaan:
Suolaa, herbamarea, pippurisekoitusta, kurkumaa, paprikajauhetta ja chiliä
VALMISTUSOHJE:
– Kuori ja pilko palsternakka. Laita uuniin pellille mausteiden kera ja lisää öljy.
Itse laitoin pippuriseosta ja herbamarea.
– Paahda palsternakkoja 150 asteessa välillä käännellen kunnes ovat pehmenneet ja saaneet väriä pintaan.
– Laita sitten paahdetut palsternakat kattilaan kerman kanssa ja anna hautua kunnes kerma on imeytynyt.
– Lisää sitten vettä muutama desi ja lisää kurkuma, paprikajauhe ja suolaa.
– Tässä välissä jos haluat valmiin keiton joukkoon paahdettuja porkkanasiivuja niin kuori ja viipaloi porkkanat ja paahda ne uunissa öljyn ja suolan sekä chilijauheen kanssa. Paahda samalla tavalla kun palsternakat.
_ Lisää keittoon myös vuohenjuusto ja anna sen sulaa.
– Lisää vettä tarpeen mukaan, itse laitoin 6 dl.
– Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita omaan makuun sopivaksi.
– Syö soekeitto rapeaksi paahdettujen porkkanalastujen kanssa ja ota lisäksi esim leipäää.
Makrot koko satsiin:
Hiilarit: 57 g
Rasvat: 132 g
protskut: 20,5 g
Kalorit: 1537 kcal
Makrot per annos.
Hiilarit: 19 g
Rasvat: 44 g
protskut: 7 g
Kalorit: 513 kcal
Ohjeen löydät sulmamosta nimellä: Pehmeä palsternakkasosekeitto, Paulanketoblogi.