kaksi annosta.
RAAKA-AINEET:
Munia 2 kpl
Smetana 1 prk ( 120g )
Leivinjauhetta 2 tl
Psylliumia 2 rkl ( finax )
Pofiber 1,5 dl
Suolaa 1tl
VALMISTUSOHJE:
- Riko munat, lisää smetana ja vatkaa käsivispilällä.
- Sekoita kuivat aineet ja lisää ne joukkoon.
- Sekoita lusikalla tai lastalla.
- Anna taikinan hetki olla ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Jaa taikina kahteen osaa ja tee öljytyin tai kostutetuin käsin kaksi palloa jotka litistät ohueksi pellille. Näistä tulee isoja, jos haluat pieniä tee neljä.
- Paista 175 asteessa kunnes leivät kohoaa hieman ja saavat väriä.
- Anna jäähtyä hieman ja halkaise sitten ja täytä haluamillasi täytteillä.
MAKROT KOKO TAIKINAAN:
Hiilarit: 7,3 g
Rasvat: 44 g
Protskut: 13,2 g
Kalorit: 471 kcal
Voit helposti laskea tuosta makrot leiville sen mukaan monta teit, puolita jos teit kaksi isoa ja jaa neljään osaan jos teit pieniä neljä.
Ohjeen löydät myös sulamosta nimellä Pitaleivät, paulanketoblogi.
Sieltä on helppo lisätä omaan ruokapäiväkirjaan annos.
Juuri tekemässä siemenleipää toista kertaa, koska eka kerralla pidin siitä niin paljon ja säilyikin hyvin yhden hengen taloudessa. Tein tässä samalla pita leipiä tämän päivän aterialle. Kiitos näistä helpoista ja maukkaista ohjeista.
ole hyvä! mahtavaa kun tykkäsit <3 ja kaikkea voi myös pakastaa.
Ihania taskuja! Pitää antaa kyllä jäähtyä aikalailla ennen halkaisua. Lisäsin taikinaan parmesania raastettuna. Antaa lisäsuolaa ja happamuuttakin
joo parmesan käy varmasti hyvin 🙂