25 PALAA.
Tästä leivästä saat jopa 30 siivua. Leipä säilyy useita päiviä jääkaapissa mutta suosittelen jäähdyttyä viipaloimaan ja pakastamaan. Sieltä kätevä ottaa vaikka leivänpaahtimeen tai lämppäreitä varten.
RAAKA-AINEET:
Munia 6 kpl
Oliiviöljyä 1 dl
Mantelijauhetta 3 dl
Pellavansiemenrouhetta 3 dl
suolaa 1 tl
VALMISTUSOHJE:
– Riko munat, vatkaa ne käsivispilällä.
– Lisää öljy ja suola. Sekoita.
– Lisää mantelijauhe ja pellavansiemenrouhe ja sekoita viellä lusikalla kunnolla.
-Lusikoi taikina leipävuokaan. Silikoninen vuoka on paras koska siihen ei tartu kiinni mutta jos käytät jotain muuta niin laita leivinpaperi.
– Paista kiertoilmalla 150 asteessa n. 1,5h. Tavallisella voit laittaa 175 astetta, n 1 h on ollut meilllä sopiva aika. Tarkkaile kuitenkin ettei pinta tummu liikaa, sillä jokainen uuni paistaa eritavalla.
*Vinkki! Voit korvata mantelijauhon pofiberillä, sitä riittää mantelijauhon määrästä puolet.
MAKROT KOKO LEIPÄÄN:
hiilarit: 11 g
rasvat: 221 g
protskut: 96 g
kalorit: 2480 kcal
MAKROT PER PALA:
hiilarit: 0,45 g
rasvat: 8,8 g
protskut: 3,85 g
kalorit: 99 kcal