16 palaa.

RAAKA-AINEET:

Seesaminsiemeniä 1 dl

Auringonkukan siemeniä 1 dl

Kurpitsansiemeniä 1 dl

Chian siemeniä 1/2 dl

Pellavansiemeniä 1/2 dl

Mantelijauhetta 1 dl

Suolaa 1/2 tl

Öljyä 1/2 dl

Vettä 2 dl

VALMISTUSOHJE:

– Mittaa siemenet ja laita ne blenderiin, jotta saat ne jauhoksi.

– Lisää mantelijauhe ja suola.

– Keitä vesi ja lisää kiehuvana joukkoon.

– Viimeiseksi laita öljy ja sekoita. Anna hetken olla.

– Levitä leivinpaperoidulle pellille esim toisen leivinpaperin avulla ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

– Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia tai kunnes on hieman saanut väriä.

– Anna jäähtyä ja katko sitten paloja näkkäristä.

Makrot koko pellilliseen:

hiilarit: 11,5 g

rasvat: 208 g

protskut: 79 g

kalorit: 2283 kcal

makrot per pala:

hiilarit: 0,7 g

rasvat: 13 g

protskut: 4,9 g

kalorit: 142 kcal

Ohjeen löydät sulamosta nimellä Sileä siemennäkkäri, paulanketoblogi.

6 Comments

  1. Olen tehnyt tästä jos jonkinlaisia muunnelmia. Nyt viimeisin sujahti uuniin ja siellä oli rakuunaa. Tuoksu uunissa on ihana! Kiitos ohjeesta

  2. Mikähän menee pieleen kun saan kerta toisensa jälkeen lähinnä pellillisen murua. Olen kokeillut muutamaa saman tyylistä reseptiä mutta aina veitsellä tai leikkurilla lopputulos murenee käsiin.

    1. ootko varma että teit just tätä sileää näkkäriä? tämä kestää kyllä tosi hyvin kasassa. Rouskuva näkkäri taas on murenevaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *