2 KAPPALETTA
Halutessasi voit tehdä näistä myös 4-6 sämpylää patonkien sijaan.
RAAKA-AINEET:
Mantelijauhoa 2 dl
Pofiberiä 0,5 dl
Psylliumia 4 rkl
Kananmunanvalkuaisia 3 kpl
Omenaviinietikkaa 2 tl
Leivinjauhetta 2 tl
Vettä 2 dl
Suolaa 0,5 tl
Seesaminsiemeniä 1 tl
VALMISTUSOHJE:
– Mittaa kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.
– Kiehauta vesi ja lisää se joukkoon, sekoita.
– Riko munat ja erottele keltuiset valkuaisista. Käytä vain valkuaiset ja lisää ne.
– Lisää etikka ja sekoita
– Vatkaa muutaman minuutin ajan. Käsin vatkaaminen riittää, mutta halutessasi viellä kuohkeampia käytä konetta. Taikinan kuuluu olla liisterimäistä ja muovailuvahan tyylistä.
– Muotoile taikinasta pellille kaksi patonkia.
– Paista kiertoilmalla 150 asteesssa noin tunti tai kunnes on saanut riittävästi väriä pintaan. Tavllisella voit paistaa suuremmalla lämmöllä. Näitä täytyy paistaa riittävän kauan jotta kypsyy sisältäkin kunnolla.
– Anna rauhassa jäähtyä
– Halkaise ja täytä mieleisillä täytteillä.
Makrot koko taikinaan:
hiilarit: 13,6 g
rasvat: 50 g
protskut: 34,6 g
kalorit: 660 kcal
Makrot per patonki:
hiilarit. 6,8 g
rasvat: 25 g
protskut: 17.3 g
kalorit: 33o kcal
Voiko kaikki jauhot korvata pofiberilla? Onko omenaviinietikka just se must, vai käykö ihan tavallinen?
voit korvata mantelijauhon pofiberillä, puolita määrä. Uskon että muillakin etikoilla onnistuu 🙂