10 palaa

Tässä maistuva ja näyttävä täytekakku jossa ei turhia työvaiheita ole, tämä kakku ei kaipaa edes kostutusta. Parasta kun teet koristeluja vaille valmiiksi edellisenä päivänä jääkaaappiin.

Ainekset pohjaan:

Munia 6

Makeutusjauhetta (stevia sweet crystal) 3/4dl

Leivinjauhetta 1 tl

Mantelijauhoa 1dl

Tummaa kaakaojauhetta (sokeritonta van Houten) 3 rkl 

Ainekset täytteeseen:

Kermaa 3dl

Maustamatonta tuorejuustoa 200g

Sokeritonta kaakaojaauhetta (van Houten) 3rkl

Makeutusjauhetta(stevia sweeet crystal) 2rkl

Ainekset kuorrutukseen:

Kermaa 3dl

Juustokakun makuista proteiinijauhetta 1mitta(tämän voi vaihtaa omaan mieleiseen makuun! Tai vaan maustaa miten haluaa.

 -valmista ensin kakkupohja:

-Riko huoneenlämpöiset munat ja mittaa joukkoon makeutus.

_Vatkaa niitä sähkövatkaimella niin kauan kunnes on kuohkeaa vaahtoa.

-Mittaa kuivat aineet toiseen kippoon, sekoita ja lisää ne munavaahtoon.

-Sekoita viellä nopsaa sähkövatkaimella.

-Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. 

-Paista 175 asteessa kiertoilmalla noin 10 minuuttia, tavallisella voi olla hieman pidempään. Varo polttamasta pohjaa. Pohjan kuuluu olla ohut ja riittää juuri ja juuri uunipellille.

-paiston jälkeen kippaa pohja leivinpaperille nurin ja ota paiston aikana käytetty pois. Pitäisi irrota ihan helposti. 

-anna pohjan jäähtyä.

-valmista sitten täyte:

-vatkaa kerma

-lisää tuorejuusto sekä kaakao ja makeutus.

-vatkaa kunnolla sekaisin ja maistele. Lisää halutessasi makeutusta.

-leikkaa pohjan reunat tasaiseksi jos ne ei ole.

-leikkaa sitten veitsellä kahteen osaan, niin että siulla jää vierekkäin kaksi pohjaa.

-levitä täytteet pohjille.

-kääri toinen rullalle tiiviisti ihan kuin kääretorttu ja pyöritä toinen pohja täytteineen jo rullatun ympärille.

-kääri sitten esim leivinpaperiin ja laita jääkaappiin.

-vatkaa päällisen kuorrutus valmiiksi, maista ja mausta mieleiseksesi.

-nosta ”kääretorttukakku” kaapista tarjoilualustalle ja kuorruta. Koristele mieleiseksesi esim. Kuivatuilla vadelmilla tai tuoreilla marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *