Sileä siemennäkkäri

Sileä siemennäkkäri

16 palaa.

RAAKA-AINEET:

Seesaminsiemeniä 1 dl

Auringonkukan siemeniä 1 dl

Kurpitsansiemeniä 1 dl

Chian siemeniä 1/2 dl

Pellavansiemeniä 1/2 dl

Mantelijauhetta 1 dl

Suolaa 1/2 tl

Öljyä 1/2 dl

Vettä 2 dl

VALMISTUSOHJE:

– Mittaa siemenet ja laita ne blenderiin, jotta saat ne jauhoksi.

– Lisää mantelijauhe ja suola.

– Keitä vesi ja lisää kiehuvana joukkoon.

– Viimeiseksi laita öljy ja sekoita. Anna hetken olla.

– Levitä leivinpaperoidulle pellille esim toisen leivinpaperin avulla ja ripottele pinnalle sormisuolaa.

– Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia tai kunnes on hieman saanut väriä.

– Anna jäähtyä ja katko sitten paloja näkkäristä.

Makrot koko pellilliseen:

hiilarit: 11,5 g

rasvat: 208 g

protskut: 79 g

kalorit: 2283 kcal

makrot per pala:

hiilarit: 0,7 g

rasvat: 13 g

protskut: 4,9 g

kalorit: 142 kcal

Ohjeen löydät sulamosta nimellä Sileä siemennäkkäri, paulanketoblogi.

Paula Rask

Olen 36 vuotias ketogeeniseen elämäntapaan intohimoisesti hurahtanut pienen pojan äiti joka haluaa inspiroida muitakin terveelliseen elämäntapaan.

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

  1. Riina H

    Olen tehnyt tästä jos jonkinlaisia muunnelmia. Nyt viimeisin sujahti uuniin ja siellä oli rakuunaa. Tuoksu uunissa on ihana! Kiitos ohjeesta

    1. Paula Rask

      ole hyvä!
      ja kuulostaa kyllä superihanalta toi siun versio! <3

  2. Ninni

    Mikähän menee pieleen kun saan kerta toisensa jälkeen lähinnä pellillisen murua. Olen kokeillut muutamaa saman tyylistä reseptiä mutta aina veitsellä tai leikkurilla lopputulos murenee käsiin.

    1. Paula Rask

      ootko varma että teit just tätä sileää näkkäriä? tämä kestää kyllä tosi hyvin kasassa. Rouskuva näkkäri taas on murenevaa.

  3. Pertta

    Mie leikkaan muodot aina ennen paistamista

Vastaa