VALKOSIPULILEIPÄSET

VALKOSIPULILEIPÄSET

9 kappaletta RAAKA-AINEET: Munia 2 kpl Pofiberia 2 dl Valkosipulijauhetta 2 tl Suolaa 0,3 tl Turkkilaista jugurttia 2 dl Leivinjauhetta 2 tl VALMISTUSOHJE: – Riko munat. – Mittaa muut ainekset samaan kippoon. – Sekoita kaikki kunnolla sekaisin. Sekoitus esim lusikalla tai puuhaarukalla riittää. – Nostele lusikalla keot taikinasta pellille. – Paista 175 asteessa n. puoli…

PEHMEÄ VUOKALEIPÄ

PEHMEÄ VUOKALEIPÄ

20 siivua. RAAKA-AINEET: Munia 6 kpl Kermaa 1 dl Ranskankermaa 150 g Suolaa Voita 100 g Pofiber 2,5 dl Psylliumia 2 rkl Leivinjauhetta 2 tl VALMISTUSOHJE: – Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. – Lisää joukkoon kerma sekä ranskankerma. Sekoita. – Lisää munat ja sekoita kunnolla. Käsin vatkaaminen kuitenkin riittää. – Sekoita toisessa kulhossa…

SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT

SUPERPEHMEÄT SÄMPYLÄT

4 KAPPALETTA RAAKA-AINEET: Munia 1 kpl Mascarponea 125 g Suolaa ripaus Psylliumia 1 rkl Mantelijauhoa 1 dl Leivinjauhetta 1 tl VALMISTUSOHJE: – Riko muna ja sekoita joukkoon mascarpone. Vatkaa käsivispilällä kunnolla. – Sekoita eri kipossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita kunnolla. – Kostuta kädet ja pyöritä takinasta neljä palloa.  – Paista uunissa…

Sileä siemennäkkäri

Sileä siemennäkkäri

16 palaa. RAAKA-AINEET: Seesaminsiemeniä 1 dl Auringonkukan siemeniä 1 dl Kurpitsansiemeniä 1 dl Chian siemeniä 1/2 dl Pellavansiemeniä 1/2 dl Mantelijauhetta 1 dl Suolaa 1/2 tl Öljyä 1/2 dl Vettä 2 dl VALMISTUSOHJE: – Mittaa siemenet ja laita ne blenderiin, jotta saat ne jauhoksi. – Lisää mantelijauhe ja suola. – Keitä vesi ja lisää kiehuvana…

SIEMENLEIPÄ

SIEMENLEIPÄ

25 PALAA RAAKA-AINEET: Munia 7 kpl Oliiviöljyä 0,5 dl Suolaa 1 tl Mantelijauhoa 0,5 dl Seesaminsiemeniä 0,5 dl Auringonkukansiemeniä 0,5 dl Kurpitsansiemeniä 1 dl Pellavansiemeniä 1 dl Pellavansiemenrouhetta 1 dl Chian siemeniä 0,5 dl Hasselpähkinärouhetta 40 g VALMISTUSOHJE: – Kaikki vaan mitataan samaan kippoon ja sekoitetaan vaikka puulastalla hämmentäen. – Lusikoi taikina silikonivuokaan ja rouhaise…

KINKKUPIIRAKKA

KINKKUPIIRAKKA

6 PALAA RAAKA-AINEET: Mantelijauhoa tai jauhetta 2 dl Voita 100 g Psylliumia 1,5 rkl Leivinjauhetta 1 tl Kermaa 2 dl Munia 2  Mausteita Juustoraastetta 90 g Kinkkusuikaleita 200 g VALMISTUSOHJE: – Sekoita mantelijauheet, leivinjauho ja psyllium sekä ripaus suolaa sulatettuun voihin. – Levitä ne vuokaan. Riittää juuri ja juuri peittämään pohjan. (vuoka oli n.20x30cm) Vuokaa…

RUISLEIVÄNKORVIKE

RUISLEIVÄNKORVIKE

25 PALAA. Tästä leivästä saat jopa 30 siivua. Leipä säilyy useita päiviä jääkaapissa mutta suosittelen jäähdyttyä viipaloimaan ja pakastamaan. Sieltä kätevä ottaa vaikka leivänpaahtimeen tai lämppäreitä varten. RAAKA-AINEET: Munia 6 kpl Oliiviöljyä  1 dl Mantelijauhetta 3 dl Pellavansiemenrouhetta 3 dl suolaa 1 tl VALMISTUSOHJE: – Riko munat, vatkaa ne käsivispilällä. – Lisää öljy ja suola. Sekoita….

MANTELIPUURO

MANTELIPUURO

Yhdelle Tarvitset: Voita 2 rkl Kermaa 1 dl Mantelijauhoa 5 rkl Suolaa ripaus – Kattilaan sulatetaan voi, lisätään kerma sekä mantelijauhot koko ajan sekoittaen. – Keitellään hiljakseen koko ajan hämmentäen ettei pala pohjaan.   Valmistuu aika hitaasti, mutta tulee parempaa kun malttaa hauduttaa kunnolla.  – Nauti esimerkiksi mansikoiden kera. Makrot: hiilarit: 5,7 g rasvat: 84,5…

KOOKOSPUURO

KOOKOSPUURO

yhdelle Tarvitset: Kermaa 1,5 dl Suolaa ripaus Voita 30 g Kookosjauhoa 4 rkl Kanelia 0,5 tl – Sulata voi kattilassa. – Lisää kerma ja jauhot. Anna hiljalleen kiehua kunnes sakenee.  Vaatii hieman aikaa ja ahkeraa sekoittelua. – Lisää ripaus suolaa – Kaada kulhoon ja ripottele pinnalle kanelia.  Makrot: hiilarit: 11,48 g rasvat: 85 g protskut:…

KETO BRITAKAKKU

KETO BRITAKAKKU

8 palaa. Tarvitset pohjataikinaan: Voita 100 g Keltuaisia 3 kpl Mantelijauhoa 1 dl Leivinjauhetta 2 tl Makeutusainetta 3/4 dl Kermaa 0,5 dl Tarvitset marenkiin: Valkuaisia 3 kpl Vaniljajauhetta 0,5 tl Makeutusainetta 1 dl Tarvitset vaniljakastikkeeseen: Keltuaisia 3 kpl Karppisokeria 0,5 dl Kermaa 1 dl Aitoa vaniljaa 0,5 tl Voita 100 g Lisäksi tarvitset täytteeseen ja…