KINKKUPIIRAKKA

KINKKUPIIRAKKA

6 PALAA RAAKA-AINEET: Mantelijauhoa tai jauhetta 2 dl Voita 100 g Psylliumia 1,5 rkl Leivinjauhetta 1 tl Kermaa 2 dl Munia 2  Mausteita Juustoraastetta 90 g Kinkkusuikaleita 200 g VALMISTUSOHJE: – Sekoita mantelijauheet, leivinjauho ja psyllium sekä ripaus suolaa sulatettuun voihin. – Levitä ne vuokaan. Riittää juuri ja juuri peittämään pohjan. (vuoka oli n.20x30cm) Vuokaa…

RUISLEIVÄNKORVIKE

RUISLEIVÄNKORVIKE

25 PALAA. Tästä leivästä saat jopa 30 siivua. Leipä säilyy useita päiviä jääkaapissa mutta suosittelen jäähdyttyä viipaloimaan ja pakastamaan. Sieltä kätevä ottaa vaikka leivänpaahtimeen tai lämppäreitä varten. RAAKA-AINEET: Munia 6 kpl Oliiviöljyä  1 dl Mantelijauhetta 3 dl Pellavansiemenrouhetta 3 dl suolaa 1 tl VALMISTUSOHJE: – Riko munat, vatkaa ne käsivispilällä. – Lisää öljy ja suola. Sekoita….

MANTELIPUURO

MANTELIPUURO

Yhdelle Tarvitset: Voita 2 rkl Kermaa 1 dl Mantelijauhoa 5 rkl Suolaa ripaus – Kattilaan sulatetaan voi, lisätään kerma sekä mantelijauhot koko ajan sekoittaen. – Keitellään hiljakseen koko ajan hämmentäen ettei pala pohjaan.   Valmistuu aika hitaasti, mutta tulee parempaa kun malttaa hauduttaa kunnolla.  – Nauti esimerkiksi mansikoiden kera. Makrot: hiilarit: 5,7 g rasvat: 84,5…

KOOKOSPUURO

KOOKOSPUURO

yhdelle Tarvitset: Kermaa 1,5 dl Suolaa ripaus Voita 30 g Kookosjauhoa 4 rkl Kanelia 0,5 tl – Sulata voi kattilassa. – Lisää kerma ja jauhot. Anna hiljalleen kiehua kunnes sakenee.  Vaatii hieman aikaa ja ahkeraa sekoittelua. – Lisää ripaus suolaa – Kaada kulhoon ja ripottele pinnalle kanelia.  Makrot: hiilarit: 11,48 g rasvat: 85 g protskut:…

KETO BRITAKAKKU

KETO BRITAKAKKU

8 palaa. Tarvitset pohjataikinaan: Voita 100 g Keltuaisia 3 kpl Mantelijauhoa 1 dl Leivinjauhetta 2 tl Makeutusainetta 3/4 dl Kermaa 0,5 dl Tarvitset marenkiin: Valkuaisia 3 kpl Vaniljajauhetta 0,5 tl Makeutusainetta 1 dl Tarvitset vaniljakastikkeeseen: Keltuaisia 3 kpl Karppisokeria 0,5 dl Kermaa 1 dl Aitoa vaniljaa 0,5 tl Voita 100 g Lisäksi tarvitset täytteeseen ja…

TORTILLALÄTYT

TORTILLALÄTYT

4kpl RAAKA-AINEET: Munia 2 kpl Kermaa 2 dl Psylliumia 2 rkl Mantelijauhoa 0,75 dl Ripaus suolaa VALMISTUSOHJE: – Riko munat, lisää muut ainekset. – Sekoita käsivispilällä. – Odota hetki ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille 4 lättyä – Paista 200 asteessa reilu 10 minsaa tai kunnes on saanut sopivasti väriä. – Täytä mieleisilläsi täytteillä ja nauti <3…

PEHMEÄT SUKLAAKEKSIT

PEHMEÄT SUKLAAKEKSIT

7 KPL RAAKA.-AINEET: Munia 1 kpl Voita 50 g Mantelijauhoa 2 dl Leivinjauhetta 1 tl Psylliumia 1 rkl Makeutusta 2 rkl (stevia sweet crystal) Sokeroimaton kaakaojauhe 2 rkl (van houten) Tummaa suklaata 10 g (81%) VALMISTUSOHJE: – Sulata voi. -Riko muna joukkoon. – Vatkaa sekaisin käsivispilällä. – Sekoita toisessa kipossa kuivat aineet, eli muut paitsi…

RUNEBERGIN HERKUT PAULAN TAPAAN

RUNEBERGIN HERKUT PAULAN TAPAAN

15 muffinssia. RAAKA-AINEET: Taikinaan: Munia 3 kpl Kermaa 3/4 dl Voita 200 g Ranskankerma 150 g Mantelijauhoa 5 dl Hasselpähkinärouhetta 1 dl Kardemumma 1 tl Leivinjauhe 3 tl Makeutus 0,5 dl (stevia sweet) Karvasmanteliaromi 1,5 tl Koristeluun: Tuorejuusto 100 g (philadephia) Sitruunan mehu 2 rkl Mansikoita 0,5 dl Mustikoita 1 dl Chian siemeniä 1 rkl…

PORKKANA-MYSKIKURPITSALAATIKKO

PORKKANA-MYSKIKURPITSALAATIKKO

Lisuke 8:lle. Jouluna perinteisesti syödään erilaisia laatikoita kinkun, lohen ja erilaisten salaattien lisäksi. Meillä on monenlaista yleensä tarjolla, mutta oma lemppari on porkkanalaatikko aina ollut. Toki siitä ei haittaa ole vaikka normaalia versiota vähän söisi, mutta tahtoo olla kun ne sisältää riisiä, niin se turvottaa, joten kiva keksiä sillekki vaihtoehto joka on ketogeeninen. Kokeilin pelkällä…

PARSAKAALITÄYTTEINEN JAUHELIHAMUREKE

PARSAKAALITÄYTTEINEN JAUHELIHAMUREKE

5 annosta Mureke on meille ollu aina helppo arkiruoka. Niin varmasti monelle muullekkin, siihen on helppo sitten tehdä lisukkeet riippuen jokaisen ruokavaliosta ja siitä mitä milloinkin haluaa. Mureke on helppo tehdä silikoniseen leipävuokaan, jolloin se on helppo puhdistaa ja aina tulee nätin mallinen mureke. Mureke on siitä kiva myös että onnistuu ilman täytettä tai millä…