OMENAPIIRAKKA

12 palaa RAAKA-AINEET: Omenoita 3 dl Munia 5 kpl Makeutusainetta 3 rkl Voita 125 g Mascarponea 150 g Leivinjauhetta 1 rkl Psylliumia 1 rkl Kookosjauhoa 1,5 rkl Mantelijauhoa 1,5 rkl Kanelia 1 rkl Aitoa vaniljaa 0,5 tl VALMISTUSOHJE: riko munat ja lisää joukkoon makeutusainetta 2 rkl. sekoita lisää sulatettu voi sekä mascarpone sekoita sekoita jauhot,…

KOOKOS FAT BOMBSIT

KOOKOS FAT BOMBSIT

6 kpl Käytän kookosöljyä ruuanlaitossa, leivonnassa, kahvissa, teessä, iholla, meikinpuhdistusaineena ja hiuksissa ja teen siinä myös kuorinta-ainetta. Se soveltuu niin moneen asiaan ja on terveellistä! Tässä teille oma lempparini fat bombsien ohje. Jos olet kookoksen ystävä niin kannattaa ehdottomasti testata! Kookosöljyn sijasta olen käyttänyt tässä kookosmannaa, niin hyvää! ? Teen näitä kerralla tälläisen kuuden satsin,…

JUUSTO-RANSKANKERMATÄYTE

JUUSTO-RANSKANKERMATÄYTE

5:lle. Tämä täyte sopii hyvin nautittavaksi Ruisnappien kanssa tai esim ruisleivän korvikkeen päällä. Sopii hyvin myös lisukkeeksi pihvin ja kasvisten kanssa. RAAKA-AINEET: Ranskankermaa 150 g Tuorejuusto, aurinkokuivattu tomaatti 100 g Koskenlaskija cheddar 50 g herbamarea VALMISTUSOHJE: -Sekoita ranskankerma ja juustot. Maistele ja lisää herbamarea makusi mukaan. Laita jääkaappiin. Tulee parempaa jos malttaa antaa maustua kunnolla…

TONNIKALA-RANSKANKERMATÄYTE

TONNIKALA-RANSKANKERMATÄYTE

5:lle. Tämä täyte sopii hyvin nautittavaksi Ruisnappien kanssa tai esim ruisleivän korvikkeen päällä. Sopii hyvin myös lisukkeeksi pihvin ja kasvisten kanssa. RAAKA-AINEET: Tonnikalaa oliiviöljyssä 80 g Ranskankermaa 150 g Punasipuli 1/2 pieni Sitruunan mehua 3 rkl Herbamarea 0,5 tl VALMISTUSOHJE: Kuori ja pilko sipuli. Lisää muut ainekset joukkoon. Maistele, lisää tarvittaessa mausteita. Anna maustua jääkaapissa…

SUOLAKEKSIT

SUOLAKEKSIT

Kahdelle RAAKA-AINEET: Voita 50 g Munia 1 kpl Mantelijauhoa 1 dl Mausteita oman maun mukaan. VALMISTUSOHJE: Kaikki sekasin ja pellille ohueksi levyksi. Paista 200 asteessa noin vartti. Ovat valmiita kun tummuvat reunoista. Tee tuplana jos haluat koko pellillisen. Leikkaa heti uunista tultua paloiksi ja sitten anna jäähtyä rauhassa talouspaperin päällä. Voit myös tehdä esim lusikalla…

KANAPÖTKÖT

KANAPÖTKÖT

10 kpl Nyt oli taas kananpojan jauheliha tarjouksessa niin ois sopiva aika tehdä näitä! On oikeesti tosi herkullisia vaikka ulkonäöltään ei ehkä siltä vaikuta ? Ja toki heleppoja ovat! RAAKA-AINEET: Kananpojan jauhelihaa 400 g Voita 2 rkl Mausteita maun mukaan: paprikajauhe, curryjauhe, herbamare Pofiberiä 0,25 dl Munia 1 kpl Mantelijauhoa 0,5 dl Suolaa VALMISTUSOHJE: Mausta…

PIKALEIPÄ

PIKALEIPÄ

8 palaa. RAAKA-AINEET: Auringonkukansiemeniä 1 dl Mantelijauhoa 1 dl Mantelijauhetta 1 dl Munia 3 kpl Kermaa 1 dl Ripaus suolaa VALMISTUSOHJE: mittaa kaikki ainekset kippoon sekoita hyvin ja kaada uunivuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla. uunivuoka oli noin puolet uunipellistä. jos haluat koko pellillisen tee taikina tuplana. paista uunissa kiertoilmalla 175 astetta reilu 20 min. leikkaa…

SILEÄ MAAPÄHKINÄ-PUOLUKKAPUURO

SILEÄ MAAPÄHKINÄ-PUOLUKKAPUURO

2 annosta. Otin pakastimesta puolukoita ja meinasin ensin tehdä perinteisen tyylistä puolukka vispipuuroa mutta pitihän se taas lähteä soveltamaan ? Hyvää tuli! Ja taas erityisen helppoa. Sellaista samettisen ihanaa ? Muista käyttää makeuttamatonta maapähkinävoita! Syötiin heti lämpimänä ja tein uudestaan seuravana päivänä ja testasin niin oli yhtä hyvää vaikka laittoi jääkaappiin ja lämmitti sitten hieman…

ÄIJÄPANNU

ÄIJÄPANNU

2 annosta. RAAKA-AINEET: naudanjauhelihaa 17% 200 g huiluntuhti makkaraa 200 g pekonia 85g voita 2 rkl chilijauhetta paprikajauhetta curryjauhetta VALMISTUSOHJE: Pilko makkara ja pekoni. Sulata voi pannulla ja lisää pilkotut makkarat ja pekonit samaan aikaan jauhelihan kanssa. Paista ne kypsiksi ja lisää mausteet oman maun mukaan. MAKROT KOKO SATSIIN: hiilarit: 2 g rasvat: 134 g…

PEKONI-PARSAKAALIMÖSSÖ

PEKONI-PARSAKAALIMÖSSÖ

1 annos. RAAKA-AINEET: Pekonia 85 g (1/2 pkt) Parsakaalia 100 g Kermaa 1 dl VALMISTUSOHJE: Pilko pekonit pieniksi pannulle. Paista hieman ja lisää pieneksi pilkotut parsakaalin palat. Paista kunnes pekoni on rapsakoitunut. Lisää sitten kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kerma on imeytynyt parsakaaleihin. Makrot: Hiilarit: 5,1 g Rasvat: 60 g Protskut: 17 g…