CARNIVORE RUOKAVALION TESTI

viikon testaus carnivorea.

Ketoruokailua takana jo hyvänaikaa ja kroppa siihen hyvin tottunut ja voinkin loistavasti, mutta nyt mielenkiinnosta päätin testata carnivore ruokavaliota koska oon kuullu siitä ihmisten saavan ihan loistavia tuloksia, sekä jopa sairauksien hoidossa että laihduttamisessa. Itellä paino on juminut hyvin monia monia kuukausia ja olen testannut siihen maidotonta, juustotonta, herkutonta, paastoa ym. Mikään näistä ei ole auttanut saamaan painoa laskuun. Ja vaikka muuuten voin loistavasti niin toki haluaisin että paino tippuisi koska sitä ylimääräistä kuitenkin on vielä reilusti.

Carnivore ruokavaliossa siis syödään vain lihaa ja rasvaa. Lihaa raakana jos vaan pystyy tai hieman kypsennettynä jotta ravintoaineet säilyy mahdollisimman hyvin. Tällöin kroppa saa kaiken tarvitsemansa ilman että ottaa purkista lisäksi. Lihaa, kalaa, munia ja rasvaa, voita ja gheetä. Mausteita lisäksi. Itse myös sallin mustan kahvin itselleni. Ihan tiukimmalla linjalla se ei käy koska ei ole eläinperäistä. Jotkut käyttää myös kermaa ja juustoja, itse en koska päätin mennä viikon testin tiukalla linjalla jotta näen mahdolliset hyödyt tai haitat paremmin kun kyse on vain viikon testistä. Ja koska juusto on n iin hyvää että voisin elää sillä, niin epäilen että kaloreita kertyisi liikaa. Carniroressa ei lasketa makroja eli syödään vain kun on nälkä ja niin paljon jotta nälkä lähtee. Ja siksi vain viikko koska ennen aloitusta tuntui etten mitenkään pysty olla ilman kasviksia ja mietin myös että toimiikohan vatsa ollenkaan vai tuleeko ummetusta.

Aloittaessani carnivore testauksen takana on ketoelämää pari vuotta ( kaikkine repsahduksineen ym). Ja kolme vuorokautta vesipaastoa. Tästä tulee postaus erikseen jahka ehdin 🙂

PÄIVÄ 1.

Takana siis 3 vrk vesipaastoa. Olo aivan loistava! Olisi ollut helppo jatkaa paastoa, mutta en malttanut koska halusin päästä käsiksi carnivore kokeiluun. Ja toisaalta hyvä lopettaa sillon kun se olo on vielä hyvä. Aamu alkoi parilla kupillisella mustaa kahvia niinkun joka aamu. Se on miun päivän tärkein ateria 😀 Pätkäpaastoilen aina, siksi koska se sopii miulle parhaiten, en tykkää syödä aamulla, ei ole koskaan nälkä. Paaston jälkeen syöminen kannattaa aloittaa niin ettei syö niin isoja annoksia. eilen purin paaston syömällä hieman munavoita, Ensimmäisenä carnivore päivänä paistoin uunissa lohta mausteiden ja voin kera. Kylläpä oli hyvää! Vielä en kaivannut kasviksia. Elektrolyytit otin normaalisti eli viinikiveä 3 x teelusikan kärjellinen sekoitettuna pieneen määrään vettä. 2 puhdistamon tripla magnesiumia kolme kertaa pv sekä suolaa 3 x teelusikan kärjellinen suoraan suuhun tai veteen sekoitettuna.Ruuassa käytän runsaasti suolaa myös. Muita vitamiineja ym en ota. Pissillä saa ahkerasti käydä, hyvin poistuu nesteet.

PÄIVÄ 2

Olo on aivan loistava! Pätkäpaastoten alkoi päivä niinkuin aina ja söin alkuillasta eilen tehtyä kalaa. Lisäksi ranskalaista voita suoraan paketista 😀 Ei mitään huonoa sanottavaa viellä tästä ruokavaliosta! Vatsakin toimii hyvin, normaalisti. Käyn aamuisin vessassa isommilla tarpeilla, ei tartte useammin ravata. Ellut eli elektrolyytit otin normaalisti.

Päivä 3

Heräsin pirteänä tajuten että olin nukkunut koko yön heräämättä kertaakaan! Ja sitä ei oo vissiin koskaan Onnin syntymän jälkeen tapahtunut tai ainakin tosi harvoin. En siis tarvinnut edes pissillä käydä yöllä. Kahvia teki heti herättyä mieli ja mustalla kahvilla alkoi aamu niinkun joka päivä. Ei ole nälkää koko päivänä, mutta alkuillasta tein munavoita ja se kyllä maistuikin sitten hyvältä! Ostin kaupasta valmiin grillatun broilerin mutta oli niin kevyttä että pakko oli tehdä tuota munavoita. Illalla viellä suoraan purkista voita ja lohen jämiä 😀 Tuntu että nyt tarttee ylimääräisen annoksen elluja eli otin viellä nukkumaan käydessä viinikiveä ja puhdistamatonta merisuolaa veteen sekoitettuna ja puhdistamon tripla magnesiumia pari kappaletta. Unta ei tarvinnut sängyssä odotella vaan nukahdin heti. Suussa maistuu siltä että selkeästi on ketoosi syventynyt entisestään.

PÄIVÄ 4.

Ihanan pirteä ja energinen olo! Tuntuu tosi kevyeltä! Tekis mieli mennä vaakaan mutta ei ole mitään järkeä vielä, mittaan sitten kun viikko on täynnä. Vaatteet tuntuvat kuitenkin löysemmiltä. Lenkkejä on pitänyt lisätä päiviin koska energiaa on enemmän ja ei tee mieli jäädä sisälle esim tietokonehommiin. Toki se tuo aurinko vaikuttaa asiaan myös varmasti. Eilen ostin maustamattomia broilerin koipia ja laitoin ne voisulan ja mausteiden kanssa marinoitumaan. Paistoin sitten tänään ne uunissa ja oli kyllä tosi hyvää! Vähemmän kyllä sain syötyä kuin mitä oli tarkoitus 😀 Elluja olen ottanut saman verran kuin pv 3 eli 4 kertaa päivässä teelusin kärjellisen viinikiveä ja saman verran suolaa sekä 2 tripla magnesiumia sen neljä kertaa päivässä. Vatsa toimii hyvin ja minkaanlaista päänsärkyä tai vatsaoireita ei esim ole. Tästä on hyvä jatkaa!

PÄIVÄ 5.

Niin kevyt olo ja energiaa niin paljon että tuntuu että oikein lennän lenkillä! Askel on tosi kevyt ja pitää jopa juoksuaskelia ottaa! Huomaan että lenkkarit ei ole parhaat mahdolliset kun sisään menee hiekkaa ja pikkukiviä, mutta edes ne ei haittaa menoa, en malta pysähtyä tyhjentämään kenkiä sillä pakko vaan mennä ja pidentää lenkkiä <3 Tein lihansyöjän pyöryköitä tänään. Eli niihin tuli vaan munia, naudan jauhelihaa, mausteita ja paistettua pekonisilppua. Yksinkertaista ja tosi maukasta. Tietokonehommat ei tänään onnistunut koska energiaa oli liikaa. Mutta se on vaan posittivista 🙂 Aivan mahtavaa kun ei tuhraannu aikaa ruokailun miettimiseen ja tekemiseen eikä juuri kaupassa käyntiin. Toki teen muulle perheelle normisti ketoruokaa mutta helppo se on pyöräyttää esim salaatti lisäksi. Rahaa menee selkeästi vähemmän kauppaan ja se on suuri plussa! Olen ottanut niitä lihoja ym mitä sattunut alennuksesta löytämään ja tehnyt niistä syötävää. Ellut otin varmuudeksi tänään samalla tavalla vaikka olossa tuntui että ei ehkä tarvitsisi. Suu on kuivempi ja vaatii enemmän juotavaa. Juon runsaasti mutta en laske määriä, sillonkun on jano.

PÄIVÄ 6.

Oon odottanut niitä huonoja vaikutuksia carnivoresta. Vatsa piti mennä jumiin, piti tulla huono olo, piti tehdä kasviksia mieli.. Mitähän kaikkee.. No mutta ei vielläkään mitään näistä eikä muutenkaan huonoa sanottavaa! Olo senkun paranee ja muuttuu paremmaksi ja pirteämmäksi koko ajan. Oikein pelottaa mihin tämä johtaa kun mielialakin vaan paranee! Oikein laulattaa ja tanssittaa koko ajan 😀 Tänään Paulan ketokeittiössä valmistui lihansyöjän hampurilainen. Paistettua munaa, naudan jauhelihasta pannupihvi, rapeaksi paistettua pekonia sekä omatekoista paprikamajoneesia. nam 😛 Pätkäpaastoillen meni päivä iltaan saakka ja illalla sitten tämä burgeri. Ei oo nälkää ollut saatikka mielitekoja. Ellujen tarve näköjään vähenee kun kroppa tottuu tähän ruokaan. Vatsa toimii mutta ulosteen määrä on toki vähempi. Koskaan ei ole vatsa ollut näin hyvässä kunnossa! Olo on kevyt.

PÄIVÄ 7

Viikko takana carnivore testailua ja aika ottaa mitat.

Yllätyin ensin kun vaaka näytti vain -2 kg koska olo on niin kevyt! Mutta sehän on loistavasti viikossa. Ja paino on juminut niin kauan että olen erittäin tyytyväinen että se viimein lähti laskuun. Lantiosta, vyötäröltä ja alavatsasta lähti kaikista viikossa 2 cm! Koskaan ei ole olo ollut näin hyvä, koskaan ei ole vatsa voinut näin hyvin, koskaan ei ole ollut mieliala näin hyvä! Ruokavalion testaaminen oli todella helppoa, varmaan helpoin koskaan kun ei tarvinnut makroista välittää vaan söi sallittuja silloin kun kroppa kertoi ruokaa tarvitsevansa. Alun pissillä ravaaminen normalisoitui nopeasti ja suussa oleva kuiva tunne katosi.

Loppuelämän ruokavalioksi ja terveellisimmäksi uskon ehdottomasti olevan ketogeeninenruokavalio, mutta uskon että tämä ruokavalio on loistava painon jumiin tai jos tarttee kurinpalautusta jos on eksynyt hiilarimaahan 🙂 Toki varmasti helpompaa jos on jo ketoosissa. Tarkoitus itselle testata nyt vapun ym juhlien jäljiltä kuukausi carnivorea. Eli olen nyt syönyt ketoa ja ei ketoakin välissä ja nyt koko toukokuun menen carnivorella. Saas nähdä onko yhtä hyvät fiikset vielä kuukauden jälkeenkin ja tuleeko olemaan yhtä helppoa kun ei ole taustalla sitä paastoa vaan mennyt enemmän hiilaria.

Näin toteutan:

-Vettä juon niin paljon kun janottaa.

-kaliumia, magnesiumia ja suolaa otan tarpeen mukaan kroppaani kuunnellen.

-Syön vain kun nälkä ja niin paljon kun maistuu.

-pätkäpaastoilen joka päivä.

-pidän ruokakapäiväkirjaa ja lasken makrot myöhemmin mielenkiinnosta.

-Voita, gheetä, lihaa, munia, kalaa, mausteita ja mustaa kahvia.

-käyn testaamassa myös ravintolassa kuinka lihansyönti siellä onnistuu.

Tule mukaan testaamaan, aina voit lopettaa kun siltä tuntuu! Vatsalle voi pieni carnivore testi tehdä vain hyvää 😉 tsemppiä <3

Voit olla kiinnostunut myös näistä

12 Comments

 1. Jes. Mä aloitin tänään tän kokeilun. Eksiymisiä hiilareiden kaa ja painonjumitusta. Viikon päästä katsotaan. Aion itsekin pitää erikseen kirjaa oloista,syömisistä ja elluista.

 2. Olen kohta aloittava ketoilija ja oon tykästynyt sun resepteihin.. Sopiiko kaikki täällä blogissasi olevat reseptit ketoilijalle?

 3. Hi Paula,

  Can you use normal spices to cook or at least salt + pepper?
  Could I still use puhdistamo eletrolytes?
  I am planning to do for a week also because my weight is also stable for quite long

  Thanks!

  1. Hi!
   basic spices ok! see there is no sugar.
   i don’t use that electrolyte powder for carnivore. but your choice 🙂 contains stevia.

 4. Jatkuiko tämä vuosi sitten pitämäsi carnivore-kokeilu kuun loppuun? Oletko siitä kirjoittanut pidemmän ajan kokemuksesi? En ainakaan carnivore-hakusanalla löytänyt kuin tämän viikon postauksen. Tekisi mieli itsenikin kokeilla ja olisin lukenut mielenkiinnolla pidemmän ajan kokemuksesi. 🙂

  1. moikka!
   Kyllä jatkui! siitä vaan ei ole tuolla juttua. senkin jälkeen olen usein carnivore jaksoja pitänyt ja en voi kun suositella!

 5. Moi, huomasitko oliko mitään haittavaikutuksia jos pitää vain viikon pituisia jaksoja vai pitäisikö heti olla pidempään ?

  1. Moikka! kyllä tämä on hyvä taktiikka myös. Kunhan ketoilee välit jotta ei tee niin että hiilarimössöjä tuo väli 😀 mutta joo pirteyttä saa ja aineenvaihduntaa tehokkaasti liikkeelle näin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *